15.1.2021 12:26

3.823 επιχειρήσεις στο Βόρειο Αιγαίο διεκδικούν 40 εκ. ευρώ

1 στις 2 επιχειρήσεις θα λάβουν την ενίσχυση σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής

Ολοκληρώθηκε χτες  14.01.2021 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Στήριξης των Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid 19, μετά από σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν ανέρχονται σε 3.823, με συνολική αιτούμενη επιχορήγηση 103.377.789,3 ευρώ ενώ η συνολική δαπάνη της παρούσας δράσης ανέρχεται σε 40.000.000 ευρώ.

Η διαδικασία αξιολόγησης θα γίνει από τα αρμόδια όργανα, ώστε να ενισχυθεί άμεσα το παραγωγικό δυναμικό των νησιών μας, που τόσο έχει πληγεί από την πρωτοφανή πανδημία.

Ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης τόνισε σχετικά:

« Ολοκληρώθηκε χτες η πρώτη φάση του Προγράμματος ενίσχυσης των επιχειρήσεων για τον Covid 19 και από δω και πέρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία με την αξιολόγηση των αιτήσεων και την χρηματοδότηση. Το επόμενο διάστημα θα πέσουν στην τοπική κοινωνία  40 εκατομμύρια ευρώ και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένη  ως Περιφερειακή Αρχή γιατί είμαστε μεταξύ των πρώτων σε δαπάνη Περιφερειών, έχοντας εξασφαλίσει το μέγιστο ποσό που μπορούσαμε αυτή την περίοδο. Στόχος μας  είναι να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, στηρίζοντας τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους της αγοράς και ήδη μαζί με τους συνεργάτες μου αναζητούμε τρόπους προς αυτήν την κατεύθυνση.  Θέλω να συγχαρώ τους υπαλλήλους της Διαχειριστικής Αρχής για την άψογη μέχρι τώρα συνεργασία που έχουμε και για  την αποτελεσματικότητα τους στην υλοποίηση μεγάλων και δύσκολων προγραμμάτων, προς όφελος της κοινωνίας».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ