11.9.2012 18:32

Υπουργό... μάγο ζητάει ο Λαμπρινούδης

>> ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ ΖΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ

 
Τι τον έχουμε ολόκληρο Χιώτη υπουργό να μην μπορεί να μας κάνει ένα λιμάνι 70 εκ. ευρώ;
Με αυτό το σκεπτικό ο Δήμος Χίου αποκρούει τις αναφορές του υφυπουργού Περιβάλλοντος Στ. Καλαφάτη περί σοβαρών δυσκολiών στην κατασκευή του νέου λιμένα και επιμένει ότι μπορεί να μη χρειαστούν 70εκ. ευρώ για να γίνει το λιμάνι, αλλά 43 εκ. για να γίνει η προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια.
 
Αναλυτικά στην απάντησή του ο Δήμος Χίου αναφέρει:
 
«Σε απάντηση του χθεσινού πρωτοσέλιδου της εφημερίδας σας με θέμα το νέο λιμάνι της Χίου σας παραθέτουμε τα πιο κάτω:
Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει ιδιαίτερες γνώσεις για να ξέρει ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΕΣΠΑ, όλα τα έργα που εντάσσονται σε αυτό πρέπει να έχουν τελειώσει έως το 2015, εκτός εάν υπάρχει κάποια νέα παράταση.
Συνεχίζετε όμως να προσεγγίζετε το θέμα του λιμανιού με ένα τρόπο λες και το λιμάνι της Χίου δεν αφορά όλους τους Χιώτες παρά μόνο τη Δημοτική Αρχή. Σας υπενθυμίζουμε για ακόμη μία φορά ότι η α’ φάση του λιμανιού που προβλέπει τις λιμενικές υποδομές και την προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια με προϋπολογισμό 43.000.000€, έχει ολοκληρωμένες μελέτες και πλήρη ωριμότητα σύμφωνα με τα στοιχεία των μελετητών τα οποία έχουμε παραδώσει εδώ και είκοσι πλέον μήνες στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου και στην ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.. Ως εκ τούτου για τυχόν θέματα που αφορούν την  εξέλιξη της μελέτης θα πρέπει να απευθύνεστε στον αρμόδιο φορέα που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Περιφερειακή Ενότητα.
Εμείς ως Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρούμε ότι το λιμάνι της Χίου και η προβλήτα  για τα κρουαζιερόπλοια είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας και δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε την κατασκευή
του. Εξάλλου διαχρονικά όπως και για την επέκταση του αεροδρομίου είχαμε την ίδια διεκδικητική τακτική για να έχουμε σήμερα θετική εξέλιξη με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.
 Εξάλλου στα πλαίσια του δημοκρατικού προγραμματισμού και το Νομαρχιακό και το Δημοτικό Συμβούλιο τάσσονται υπέρ της κατασκευής του νέου λιμανιού στη θέση «Κοντάρι» και θα ήταν πραγματικά λυπηρό σε μία περίοδο που και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κατάγεται από το Βόρειο Αιγαίο και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας είναι από τη Χίο, να μην μπορεί να κατασκευασθεί αυτό το έργο».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ