25.2.2013 13:52

Υπογράφτηκε η σύμβαση αλλά…

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ

Κοντεύει να μοιάζει με ανέκδοτο η επανάληψη της είδησης πως όλα βαίνουν καλώς για το Φράγμα στης Κόρης το Γεφύρι, αφού έρχονται τα γεγονότα και τη διαψεύδουν στην πορεία.
Ωστόσο την Παρασκευή ανακοινώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Γανιάρη ότι σε συνάντηση που είχε με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και με τον ανάδοχο που έχει επιλεγεί για την ολοκλήρωση του έργου στο Φράγμα Κόρης Γεφύρι, πήρε τη διαβεβαίωση ότι σήμερα θα υπογραφεί η σύμβαση ανάμεσα στην ανάδοχο εταιρεία και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ολοκλήρωση των εργασιών στο Φράγμα Κόρης Γεφύρι.
Αμέσως μετά την υπογραφή του συμφωνητικού θα προωθηθεί η εγκατάσταση του εργολάβου και η έναρξη των εργασιών. «Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Χίο και  επειδή υπάρχει και μια προμελέτη αγωγών άρδευσης από το συγκεκριμένο Φράγμα, ζήτησα να μας παραδοθεί κι αυτή  η μελέτη ώστε να την ολοκληρώσουμε για να μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε και το έργο για μεταφορά του νερού σε περιοχές της Χίου», δήλωσε ο Κ. Γανιάρης.
Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει πως το έργο θα ολοκληρωθεί σε  22 μήνες από την έναρξη των εργασιών.
Ωστόσο υπάρχει άλλη μια παράμετρος που ενδέχεται να μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα. Ο εργολάβος που άφησε το έργο ημιτελές έχει ακόμη τα μηχανήματα στο χώρο του φράγματος και ο νέος ανάδοχος δεν μπορεί να ξεκινήσει τις εργασίες πριν την απομάκρυνση τους. Η προϊστορία του έργου καταδεικνύει ότι ο δρόμος προς την υλοποίηση του ήταν στρωμένος με αγκάθια. Πόσο μάλλον τώρα που σε αυτόν θα βρίσκονται και… μηχανήματα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ