6.8.2012 17:44

www.discoverchios.gr

- Η ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΟΔΗΓΟ

Μια πραγματική ανακάλυψη όσο και αποκάλυψη εμφανίστηκε στην οθόνη του υπολογιστή μας πριν από λίγες μέρες. Πρόκειται για τον πληροφοριακό, πολιτιστικό και τουριστικό οδηγό:  discoverchios.gr
Η ιστοσελίδα φιλοδοξεί να απαντήσει στην απλή ερώτηση: «Τι ενδιαφέρον μπορώ να δω και να κάνω στο μέρος που θέλω να επισκεφτώ;».
Μέσα από την περιήγηση ο επισκέπτης, καθοδηγείται ψηφιακά με εκατοντάδες φωτογραφίες σε κάθε γωνιά της Xίου, επιτρέποντας του να πλοηγηθεί σε μεγάλες συλλογές, συνοδευμένες από πλούσιο υλικό, γεωγραφικό, ιστορικό, λαογραφικό, πολιτιστικό κ.λπ.
Παράλληλα ο επισκέπτης καθημερινά μπορεί να ενημερώνεται για όλες τις εκδηλώσεις και τα πολιτιστικά νέα, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει και να μπορεί να επιλέξει αλλά και «πού θα πάει σήμερα».
Το σημαντικότερο με την συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι η πρωτοποριακή σχεδίαση, εύχρηστη ακόμη και για εκείνους που δεν διαθέτουν την στοιχειώδη γνώση στη χρήση υπολογιστή, αλλά και πλήρες και απόλυτα ενημερωμένο περιεχόμενο βασισμένο στην προσωπική δουλειά που κατέβαλαν οι κατασκευαστές και εμπνευστές του, Κωνσταντίνος Φάκος και Μαρία Παντελιδάκη.
Η ιστοσελίδα, αποτελεί πρότυπο ιδιωτικής δουλειάς και στήθηκε χωρίς την παραμικρή συμβολή δημόσιου φορέα ή επιχορήγησης, αποκλειστικά με τις οικονομίες και την προσωπική δουλειά των δυο εμπνευστών της.
 
Η τουριστική συμβουλή
Η ιστοσελίδα δεν υποκαθιστά ότι άλλο σχετίζεται με την προβολή της Χίου. Ένας όμως από τους κύριους στόχους δημιουργίας της, ήταν και η ανάγκη για επιπλέον τουριστική προβολή του νησιού και κυρίως συνεισφορά στην γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται για την τουριστική ανάταση. Επομένως ναι, η ανάγκη υπήρξε δεδομένη, ωστόσο το αν θα προσθέσει ένα ακόμη λιθαράκι στο να γίνει γνωστό το νησί θα φανεί σε επόμενο διάστημα.
 
Το παζλ
Το discoverchios.gr. κάνει τα πρώτα του βήματα. Πριν από ένα χρόνο τα δυο νεαρά παιδιά είχαν την ιδέα διαπιστώνοντας την ουσιαστική έλλειψη που υπήρχε για έναν πλήρη σύγχρονο κι ενημερωμένο τουριστικό οδηγό του νησιού. Σαν παζλ ένωσαν κομμάτι- κομμάτι όλες τις πληροφορίες, φωτογράφησαν τα χωριά, έφτιαξαν ειδικές θεματικές ενότητες για τα έθιμα, τη διαμονή, τα προϊόντα, τα καφέ μπαρ του νησιού και μέσα από αυτές τις θεματικές ήρθαν σε επαφή με όλους τους επαγγελματίες οι οποίοι για φέτος προβάλλονται δωρεάν μέσα από τις σελίδες του οδηγού.
 
Σημ.
Η ιστοσελίδα διαθέτει προφίλ στο:  facebook.com/discoverchios.gr. Με ένα like στην παραπάνω διεύθυνση, ενθαρρύνετε σημαντικά την δημοτικότητά της.
 
Αρχική σελίδα
Η αρχική σελίδα σε προδιαθέτει θετικά. Καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά ότι το discoverchios.gr. έχει πολλά να πει σχεδιαστικά. Σε δυο γλώσσες προς το παρόν, αγγλικά και ελληνικά, με αρχικές επιλογές που παραπέμπουν σε δεκάδες άλλες επιμέρους. Και η λεπτομέρεια που έχει όμως τη σημασία της. Το σήμα της ιστοσελίδας είναι ένα μαστιχόδενδρο με το φύλλωμα του να έχει το σχήμα της Χίου.
Παραλίες
Ο απόλυτος οδηγός των παραλιών της Χίου. Εδώ θα βρείτε όσες παραλίες έχει το νησί. Ούτε τις πιο δημοφιλείς ούτε τις πιο γνωστές. Απλά όλες με φωτογραφίες και πληροφορίες για τον τρόπο πρόσβασης σε αυτές.
Ατζέντα
Ενημερωμένος οδηγός των πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων με καθημερινή προσθήκη γεγονότων, έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι «τι παίζει» και πού.
Μαγαζιά
Είτε είστε Χιώτης, είτε επισκέπτης στο νησί, το σίγουρο είναι ότι με ένα κλικ μπορείτε να επιλέξετε το πού θα φάτε. Φωτογραφίες των  καταστημάτων, πληροφορίες και λεπτομέρειες από τα μενού, θα σας προϊδεάσουν για την επόμενη έξοδο σας. Για φέτος όλα τα καταστήματα προβάλλονται δωρεάν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ