8.7.2014 11:04

Τους βγάζουν το λάδι για να πληρωθούν

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΜΗΝΕΣ

Την ώρα και τη στιγμή  που ξεκίνησαν δοσοληψίες με τον Δήμο Χίου καταριούνται οι ιδιώτες που έχουν εκτελέσει εργασία, δεν έχουν πληρωθεί και περιμένουν εν μέσω κρίσης απλήρωτοι για ολόκληρους μήνες ενώ ήδη έχουν μετατραπεί σε μπαλάκι από τη  μια υπηρεσία στην άλλη.

Τα παραπάνω καταγγέλλει με επιστολή καταγγελία του στον δήμαρχο Χίου την οποία κοινοποιεί και στον νεοεκλεγμένο δήμαρχο ο μηχανικός περιβάλλοντος Χ. Χρυσάφης.

Η καταγγελία

Η περιπέτεια του κ. Χρυσάφη ξεκίνησε από τις 23 Ιουνίου του 2013 οπότε και υπόγραψε σύμβαση για την εκπόνηση της περιβαλλοντικής μελέτης με τίτλο «αδειοδότηση χώρων εγκατάστασης απορριμματοκιβωτίων δήμου Χίου». 

Από τότε ως σήμερα χρειάστηκε να συμπληρώσει, να αλλάξει και να υποβάλλει τη μελέτη ξανά και ξανά με διάφορες τροποποιήσεις που ζητούνταν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. «Από τις 15/1/2014 που κατατέθηκε η τελική περιβαλλοντική μελέτη και εγκρίθηκε από την τεχνική υπηρεσία έχουν περάσει 7 μήνες, έχουν αποδοθεί από εμένα περίπου 410 ευρώ σε εισφορές και ακολουθεί η απόδοση ΦΠΑ έως τις 20 Ιουλίου ποσού 496 ευρώ χωρίς να έχω εισπράξει την αμοιβή μου από την μελέτη που εκπόνησα καθώς οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκουν συνεχώς προσκόμματα για να αναβάλουν την πληρωμή του.

Επίσης όπως είναι κατανοητό από την εξιστόρηση της υπόθεσης έχω ξοδέψει πολύ χρόνο εις βάρος της επαγγελματικής μου δραστηριότητας σε επικοινωνίες και προσωπικές επισκέψεις στις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να διευθετηθεί το θέμα, χωρίς αποτέλεσμα.  

Συνειδητά δεν ονομάτισα τους υπαλλήλους που πρωταγωνίστησαν στην συγκεκριμένη υπόθεση καθώς στόχος μου δεν είναι να επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, καθώς σέβομαι βαθύτατα τον εργαζόμενο, έστω και αν ο ίδιος δε σέβεται τη δουλειά του, αλλά είναι να στηλιτεύσω μία απαράδεκτη κατάσταση και νοοτροπία  που προσβάλλει βάναυσα το δήμο και τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων ως ολότητα. Αν τα ως άνω αμφισβητηθούν βεβαίως τα πράγματα μπαίνουν σε άλλη βάση και επωνύμως.

Εξακολουθώντας να απαιτώ τα δεδουλευμένα μου και την άμεση πληρωμή μου.» αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στη καταγγελία του ο κ. Χρυσάφης.

Αντεγκλήσεις μεταξύ Σκούφαλου και Πεντάκη

Το θέμα έθεσε στην οικονομική επιτροπή και ο Μ. Σκούφαλος υποστηρίζοντας ότι η Οικονομική Υπηρεσία έχει χρήματα μόνο για εκεί που θέλει και απαίτησε την πληρωμή του μηχανικού ζητώντας από τον δήμαρχο να προστατέψει τους πολίτες που γίνονται μπαλάκι από τη μια υπηρεσία στην άλλη.

Ο κ. Πεντάκης απάντησε ότι είχε ελλείψεις η μελέτη, τροποποιήθηκε σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τεχνικής υπηρεσίας και όταν ολοκληρώθηκε δεν υπήρχαν οι πιστώσεις στο ταμείο για να πληρωθεί ο εργολάβος για να εισπράξει την αμφισβήτηση στα πρόσωπα του δημάρχου και του Μ. Σκούφαλου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ