30.10.2012 19:24

Το ταμείο γίνεται … μείον

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σε κατάσταση συναγερμού τελούν οι δημοτικοί υπάλληλοι, που βλέπουν τα σύννεφα της φτώχειας να «σκιάζουν» τα οικονομικά του Δήμου Χίου. Οι τακτικοί πόροι έχουν περικοπεί, τα έσοδα φθίνουν, ενώ τα έξοδα εξακολουθούν και παραμένουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
Η σφιχτή οικονομική πολιτική δεν ήταν ποτέ στοιχείο έμφυτο στην πρακτική του  Π. Λαμπρινούδη, που, ακόμη και στο 2012, στην Ελλάδα της κρίσης, μπορεί να μην είναι ανοιχτοχέρης όσο ήταν στη Νομαρχία, αλλά δεν έχουν γίνει συντονισμένες κινήσεις περιστολής των εξόδων.
 
Η επιστολή
Τα συμπεράσματα αυτά οδήγησαν το Σύλλογο Εργαζόμενων στους ΟΤΑ να συντάξει επιστολή, με την οποία χτυπά το καμπανάκι στη δημοτική αρχή Λαμπρινούδη πως, αν συνεχίσει την ίδια πολιτική, τότε από την καινούργια χρονιά, δηλαδή σε δυο μήνες, θα υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου και αδυναμία πληρωμών. «Πρέπει να σταματήσουν οι αλόγιστες δαπάνες, να σταματήσουν τα ανούσια έργα βιτρίνας και να γίνει ένας εξορθολογισμός των εξόδων», είναι μερικές από τις προτάσεις των υπαλλήλων.  Η φιλοσοφία της επιστολής εμπεριέχεται στις δηλώσεις δημοτικού υπαλλήλου στον «π».  «Δεν είναι δυνατό να δίνονται στις μέρες μας ποσά 2.700 ευρώ για να γιορταστεί η 11η Νοεμβρίου. Με τούτα και με εκείνα θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο. Δεν εισπράττουμε και συνεχίζουμε να ξοδεύουμε, οπότε μαθηματικά θα φτάσουμε στο τέλος».
Την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια των υπαλλήλων εντείνει η ψαλίδα που έχει επιβληθεί στη χρηματοδότηση των ΟΤΑ από την κεντρική εξουσία. «Με την περικοπή των ΚΑΠ, από εκεί που ο Δήμος μας είχε πλεόνασμα, τώρα έχει πρωτογενές έλλειμμα. Τα ζήτημα δεν είναι τί λένε οι αριθμοί στα έγγραφα. Το ζήτημα είναι τι πραγματικά υπάρχει στο ταμείο και η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή», συμπλήρωσε ο ίδιος.
 
Όλα βαίνουν καλώς
Αυτό ούτε λίγο ούτε πολύ διαβεβαίωσε ο δήμαρχος στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Ο Π. Λαμπρινούδης υποστήριξε ότι με την έλευση των χρηματοδοτήσεων από την κεντρική εξουσία δε θα υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του Δήμου και κατέληξε λέγοντας: «Όσο είμαι εγώ δήμαρχος δε δημιουργηθεί πρόβλημα με τα οικονομικά του Δήμου».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ