2.4.2015 16:39

Τα «έσπασαν» οι αιρετοί, την «έκαναν» οι νέοι

ΒΑΤΕΡΛΩ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ

Στη νεανική αδιαφορία για τα κοινά ή στην εντελώς ερασιτεχνική οργάνωση του καλέσματος της νεολαίας οφείλεται η παντελής απουσία νέων από το πρώτο εγχείρημα της σύστασης Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, από τη δημοτική αρχή.

Στο κάλεσμα που απεύθυνε η Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκαν μόλις... δύο.

Η αντιδήμαρχος πολιτισμού Βιβή Ποταμούση, ανέλαβε την πρωτοβουλία, παρακάμπτοντας ακόμη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, προσκαλώντας για πρώτη φορά χθες, σε μια πρώτη συνάντηση για τη σύσταση του το Δημοτικού Συμβουλίου Νέων.

Το παρασκήνιο

Την πρόθεση της κ. Ποταμούση αντιλήφθηκαν ακόμη και τα μέλη και ο πρόεδρος του Δ.Σ. διαβάζοντας το σχετικό ρεπορτάζ στον «π». Μέχρι εκείνη τη στιγμή ουδείς γνώριζε τίποτα. Όπως αναμενόταν, ο Κλ. Χρύσης ήταν ο πρώτος που αντέδρασε θεωρώντας ότι η αντιδήμαρχος τον παρακάμπτει ως θεσμικό φορέα εισχωρώντας σε δικές του αρμοδιότητες. Μάλιστα τόσο οι τόνοι όσο και τα πνεύματα οξύνθηκαν  μεταξύ των δυο, για να λειτουργήσουν πυροσβεστικά εν τέλει  άλλοι σύμβουλοι, ίσως και ο δήμαρχος από την Αμερική.

Η αναβολή

Μετά από αυτά και με δεδομένη την απουσία των νέων η Β. Ποταμούση και ο Κλ. Χρύσης υποστήριξαν ότι στις προθέσεις του Δήμου είναι η σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων αλλά και Δημοτικού Συμβουλίου Μαθητών.

«Θα υπάρχει η δυνατότητα μια φορά τον μήνα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης να συνεδριάζει πρωί έτσι ώστε οι μαθητές να μπορούν να παρακολουθούν και να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις μας πέρα από το όργανο στο οποίο θα συμμετέχουν οι ίδιοι» δήλωσε  ο κ. Χρύσης.

Το νέο, επίσημο κάλεσμα για τη σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων θα γίνει προς το τέλος του Απρίλη από τον... πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αυτή τη φορά.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ