2.4.2015 16:39

Τα «έσπασαν» οι αιρετοί, την «έκαναν» οι νέοι

ΒΑΤΕΡΛΩ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ

Στη νεανική αδιαφορία για τα κοινά ή στην εντελώς ερασιτεχνική οργάνωση του καλέσματος της νεολαίας οφείλεται η παντελής απουσία νέων από το πρώτο εγχείρημα της σύστασης Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, από τη δημοτική αρχή.

Στο κάλεσμα που απεύθυνε η Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκαν μόλις... δύο.

Η αντιδήμαρχος πολιτισμού Βιβή Ποταμούση, ανέλαβε την πρωτοβουλία, παρακάμπτοντας ακόμη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, προσκαλώντας για πρώτη φορά χθες, σε μια πρώτη συνάντηση για τη σύσταση του το Δημοτικού Συμβουλίου Νέων.

Το παρασκήνιο

Την πρόθεση της κ. Ποταμούση αντιλήφθηκαν ακόμη και τα μέλη και ο πρόεδρος του Δ.Σ. διαβάζοντας το σχετικό ρεπορτάζ στον «π». Μέχρι εκείνη τη στιγμή ουδείς γνώριζε τίποτα. Όπως αναμενόταν, ο Κλ. Χρύσης ήταν ο πρώτος που αντέδρασε θεωρώντας ότι η αντιδήμαρχος τον παρακάμπτει ως θεσμικό φορέα εισχωρώντας σε δικές του αρμοδιότητες. Μάλιστα τόσο οι τόνοι όσο και τα πνεύματα οξύνθηκαν  μεταξύ των δυο, για να λειτουργήσουν πυροσβεστικά εν τέλει  άλλοι σύμβουλοι, ίσως και ο δήμαρχος από την Αμερική.

Η αναβολή

Μετά από αυτά και με δεδομένη την απουσία των νέων η Β. Ποταμούση και ο Κλ. Χρύσης υποστήριξαν ότι στις προθέσεις του Δήμου είναι η σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων αλλά και Δημοτικού Συμβουλίου Μαθητών.

«Θα υπάρχει η δυνατότητα μια φορά τον μήνα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης να συνεδριάζει πρωί έτσι ώστε οι μαθητές να μπορούν να παρακολουθούν και να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις μας πέρα από το όργανο στο οποίο θα συμμετέχουν οι ίδιοι» δήλωσε  ο κ. Χρύσης.

Το νέο, επίσημο κάλεσμα για τη σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων θα γίνει προς το τέλος του Απρίλη από τον... πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αυτή τη φορά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ