14.8.2015 17:54

Συγκίνησαν τα «ταπεινών εδέσματα» [ΦΩΤΟ]

Την ιστορία μίας εποχής τρομερά δύσκολης, ιστορίες καταστροφών, κατοχής, διώξεων, ξεριζωμού και πείνας παρουσιάζει το βιβλίο της Ευγενίας Καλαγκιά- Μουρατίδου με τίτλο «ταπεινών εδέσματα» που έκανε την πρεμιέρα του χθες στον κατάμεστο από κόσμο Πολιτιστικό Σύλλογο της Λαγκάδας.

Μετά το γλωσσάρι της λαγκαδούσικης γλώσσας που παρουσίασε τρία χρόνια πριν η Ευγενία Καλαγκιά – Μουρατίδου επέστρεψε με ένα βιβλίο που όχι μόνο συγκινεί αλλά και συναρπάζει τον αναγνώστη.

Η ιστορία του βιβλίου περιλαμβάνει υπαρκτά πρόσωπα από  Λαγκάδα, Κυδιάντα και Συκιάδα περιγράφοντας βιώματα και καταστάσεις από την εποχή της απελευθέρωσης το 1912 μέχρι την Μικρασιατική Καταστροφή κι από εκεί μέχρι και τα πρόσφατα χρόνια.

Πατατόφλουδες, αγκιναρόφυλλα, κουκουτσού με σκόρδο, αλεύρι από βαλανίδια ή από κουκούτσια σταφυλιού αποτελούν μερικές από τις συνταγές που δένουν άψογα με την πλοκή ενός βιβλίου που κατατάσσεται ταυτόχρονα στην κατηγορία των ιστορικών, των λαογραφικών αλλά και των μυθιστορηματικών κειμένων.

Το βιβλίο παρουσίασαν οι Μ. Καρυάμης, Ε. Παπαζή καθώς και ο Στ. Μπουσσές. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ