4.6.2015 22:46

Στο υπουργικό συμβούλιο ο νησιωτικός Φ.Π.Α.

ΜΕ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΝΗΣΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

«Τουλάχιστον του δώσαμε όπλα στη φαρέτρα του που μεχρι τώρα δεν είχε». Με αυτά τα λόγια περίεργαψε η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χρ. Καλογήρου το αποτέλεσμα της συνάντησης των περιφερειαρχών του Αιγαίου, των βουλευτών του Αιγαίου, εκπροσώπων της Π.Ε.Δ, του ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ.λπ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με θεμα την κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ.

Ο υπουργός παραδέχθηκε πως στο κείμενο της συμφωνίας εμπεριέχεται η κατάργηση του νησιωτικού Φ.Π.Α..
Σε απάντηση η κ. Καλογήρου αντέτειναν  οικονομικά και τεχνοκρατικά επιχειρήματα για το πως η κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας αποτελεί υφεσιακό μέτρο με επιπτώσεις σε βάρος της ανταγωνιστικότητας των νησιών καθώς και οτι το κόστος μιας τέτοια απόφασης δεν μπορεί να εκτιμηθεί με μαθηματικούς όρους ώστε να υπάρχουν αλλα μέτρα προς ανταπόδοση.
Σύμφωνα με την κ. Καλογήρου ο Γ. Βαρουφάκης δεσμεύθηκε να φέρει το θέμα στο υπουργικό σύμβουλιο αφού έδειξε να κατανοεί την ορθότητα των επιχειρημάτων των εκπροσώπων των νησιών.
Τέλος, οι συμμετέχοντες δεσμεύθηκαν απο την πλευρά τους να προτείνουν αντίμετρα για την αύξηση της εισπραξιμότητας του Φ.Π.Α..

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ