27.2.2013 14:44

Στο σκαμνί για 3 στις 78 παράνομες χωματερές

ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Όσο κι αν στην Οικονομική Επιτροπή επαίρονταν για τα επιτεύγματα των δημοτικών υπηρεσιών στην εντολή να πάψουν να λειτουργούν παράνομες χωματερές η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Ο νομός ελέγχεται για τη λειτουργία 3 από τις 78 συνολικά σε όλη την ελληνική επικράτεια. Συγκεκριμένα:

α) για την παράνομη χωματερή στην περιοχή Φανάρι – Καστράκι στα Ψαρά,

β) για την παράνομη χωματερή στην περιοχή Ροβιές της Αμανήσς και

γ) για την παράνομη χωματερή στην περιοχή Ατσιγγάνου στις Οινούσσες.

 

Τίτλοι τέλους για όλους τους ΧΑΔΑ του νησιού μπαίνουν κι επισήμως πλέον μετά το κλείσιμο και αυτού του Δήμου Χίου.

Χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, το σώμα ενέκρινε την οριστική μελέτη του έργου της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ του Δήμου Χίου, το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.

Ανάλογες παρεμβάσεις, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών Λ. Τσακού, έχουν γίνει και στους υπόλοιπους ΧΑΔΑ του νησιού κι απομένει η μελέτη αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Αμανής, η οποία είναι σε εξέλιξη.

«Στη Χίο δεν υπάρχει κόκκινο σημείο που να παραπέμπει σε ΧΑΔΑ. Έχουν όλοι κλείσει. Κάναμε καλή δουλειά», κατέληξε ο Λ. Τσακός.

Με την ευκαιρία βέβαια της συζήτησης για το ΧΑΔΑ έγινε κι αναφορά για την πορεία του ΧΥΤΑ στο Πυργί και για τις δυσκολίες στην πρόσβαση στα μεγάλα οχήματα του Δήμου. Ο αντιδήμαρχος Ν. Μαρτάκης για ακόμη μια φορά αναφέρθηκε στην αύξηση του κόστους τόσο σε εργατοώρες όσο και σε καύσιμα από τη μη διέλευση των μεγάλων απορριμματοφόρων της Υπηρεσίας Καθαριότητας από τον ημιτελή δρόμο.

Παραλιακός Βροντάδου

Άλλη μια παρέμβαση θα γίνει από το Δήμο Χίου στον παραλιακό του Βροντάδου με την ελπίδα, αυτή να μη συναντήσει ανάλογες αντιδράσεις με τις προηγούμενες. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη μελέτη για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από το Τάγμα Δεσπότη μέχρι τη Μουριά.

Και λιμάνι Καρδαμύλων!

Την ένταξη του λιμανιού των Καρδαμύλων στο ΕΣΠΑ επιθυμεί η δημοτική αρχή, παρά την αρνητική άποψη επ’ αυτού της Τεχνικής Υπηρεσίας. Η επισκευή του λιμανιού στα Καρδάμυλα έχει κόστος 1 εκ. ευρώ και η Τεχνική Υπηρεσία εκτιμά ότι, εφόσον υπάρχει το αίτημα του Δήμου Χίου για τη χρηματοδότηση του νέου κεντρικού Λιμένα, άλλο ένα λιμενικό έργο προς το ίδιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα θα φέρει αρνητικό αποτέλεσμα για την επίτευξη του μεγάλου στόχου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ