9.5.2012 10:58

Στα φετινά επίπεδα η προμήθεια πετρελαίου για τα σχολεία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ν. ΝΥΚΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Δεν αρνείται τις περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Ν. Νύκτας, απαντώντας σε καταγγελτική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει,  μέσα από τη λειτουργία των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών ρυθμίζονται ανάγκες των σχολείων, όπως η πληρωμή των λογαριασμών ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΧ, καθαρίστριες, αλλά και όλες οι επισκευαστικές εργασίες. Σε ότι αφορά τις άμεσες λειτουργικές δαπάνες τους κατανέμονται στους λογαριασμούς των διευθυντών επιμερισμένα ποσά από τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις.
Αναφορικά με την προμήθεια πετρελαίου ο κ. Νύκτας σημειώνει ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την προμήθεια με μειοδοτικό διαγωνισμό, που θα βαρύνει τις Σχολικές Επιτροπές, και αυτός ήταν και ο λόγος που δεν μπορούσαν να προμηθευτούν αυτήν την εποχή, ενώ υπάρχει και η προφορική διαβεβαίωση από το Υπουργείο ότι η τιμή του πετρελαίου για τα σχολεία θα παραμείνει στα φετινά επίπεδα.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ