13.1.2014 13:06

Ρότα με παράσταση εφαρμογής

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Στα … βαθιά πέφτει η  Θεατρική Ομάδα «ΡΟΤΑ» του Πολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Νεοχωρίου «Άγιος Μηνάς» δίνοντας  παραστάσεις εφαρμογής εργαστηρίου με θέμα  «Ανθρώπων Δεινά» σε θεατρική διδασκαλία Σταύρου Σπυράκη.
Πρόκειται για μια θεατρική σύνθεση με κείμενα που περιγράφουν ιστορίες ανθρώπων σε δύσκολες οικονομικά, κοινωνικά και συναισθηματικά συνθήκες με σαφείς αναφορές στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Μετά την πολύ πετυχημένη παραγωγή, βάφτισμα του πυρός, που πήραν το καλοκαίρι  με την «Τελετή», τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Νεοχωρίου εμπλουτίστηκαν, η ομάδα συνέχισε πιο δυναμικά το έργο της και πλέον επί σκηνής θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε μια παράσταση διαφορετική από τις άλλες.
Ανθρώπων Δεινά
Μια παράσταση που θα δοκιμάσει ηθοποιούς και θεατές, αφού το θέμα της δεν είναι εύπεπτο ούτε εύκολο, όπως αυτά που κατά καιρούς έχουμε να συνηθίσει να βλέπουμε από ερασιτεχνικά σχήματα.
«Πρόκειται για μια θεατρική σύνδεση ποιημάτων και πεζών, της Διδώ Σωτηρίου, του Μπρεχτ, του Σεφέρη και άλλων που αναφέρονται σε ανθρώπους που ζουν σε βαρύ κοινωνικό πλαίσιο αλλά και ανθρώπους που ζουν συναισθηματικά απομονωμένοι», εξηγεί στον  «π» ο Στ. Σπυράκης.
Ο ίδιος «ευθύνεται» για την επιλογή του έργου, αφού, όπως λέει, από τη μια ήθελε να δοκιμάσει τους ηθοποιούς του ώστε να τους κάνει καλύτερους κι από την άλλη ήθελε το κοινό να φύγει έχοντας πάρει κάτι από  την παράσταση.
«Δεν με τρομάζει η επιλογή του έργου. Ξέρω τις δυνατότητες των παιδιών. Είναι ταυτόχρονα  θέμα φιλοσοφίας και προσέγγισης. Ακόμη κι αν κάποιοι από το κοινό δεν καταλάβουν νοηματικά τα πάντa,  εκείνο που έχει σημασία είναι αυτό που παίρνεις σα συναίσθημα, η ατμόσφαιρα που δημιουργείται», εξηγεί.
Παραστάσεις
Επί σκηνής θα βρεθούν θεατρικά την Πέμπτη 16/1/2014 στις 20:30 και το Σάββατο 18/1/2014 στις 19:00 στην αίθουσα του Συλλόγου στο Νεοχώρι (πλατεία - Πύργος) περίπου 20 άτομα, όλα μέλη της θεατρικής ομάδας Νεοχωρίου, με μοναδική προσδοκία, αφού η είσοδος θα είναι ελεύθερη, το χειροκρότημα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ