24.11.2012 13:32

Πρώτος λόγος συντονισμού για τις πλημμύρες στην Πυροσβεστική

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 
Πάνω από τις στάχτες 100.000 στρεμμάτων δασικής έκτασης και 40.000 στρεμμάτων γεωργικής, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συνεδρίασε χθες προκειμένου να καταρτίσει σχέδιο δράσης για την αποφυγή των πλημμυρών και την προετοιμασία για την επόμενη αντιπυρική περίοδο.
Η καταστροφή του καλοκαιριού έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στο όργανο, με χαρακτηριστική την παρουσία ακόμη και των Ψαριανών και Αιγνιουσιωτών. Για ακόμη μια φορά, δυστυχώς, οι εκπρόσωποι του Δήμου Χίου έφυγαν νωρίς,  αφήνοντας μοναδικό αντιπρόσωπο τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ, μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, ενώ οι εθελοντές από όλες τις ομάδες έδωσαν και πάλι το στίγμα τους αποδεικνύοντας ότι έχουν αναλάβει ζεστά το ρόλο τους.
Ενδιαφέρον, από στατιστικής άποψης, παρουσίασαν τα στοιχεία που κατατέθηκαν από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ορισμένα από τα οποία παρουσιάζονται στους πιο δίπλα πίνακες.
 
Για τις φωτιές
Αφού επισημάνθηκαν οι ελλείψεις και ως προς τον συντονισμό αλλά κυρίως ως προς την πρόληψη επισημάνθηκε η ανάγκη αύξησης των περιπόλων κι αποφασίστηκε να συνεδριάσει ξανά το συντονιστικό όργανο σε μια προσπάθεια οργάνωσης και επικαιροποίησης του σχεδιασμού αντιμετώπισης των πυρκαγιών.
 
Για τις πλημμύρες
Πιο άμεσο το ζήτημα που αφορά στις πλημμύρες. Για ακόμη μια φορά αναφέρθηκαν όλα όσα πρέπει να γίνουν για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα (καθαρισμοί ρεμάτων κ.λπ.), ειδικά τώρα μετά τις πυρκαγιές, ενώ σε έναν καινούργιο ρόλο μπαίνει η Πυροσβεστική. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων όλοι οι αρμόδιοι φορείς θα συγκεντρώνονται στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από όπου και θα ξεκινά συντονισμένα ο σχεδιασμός αντιμετώπισης της κατάστασης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ