16.2.2015 14:06

Πνίγηκαν στα λύματα [ΦΩΤΟ]

ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΕΥΕΛΙΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Δημότες δεύτερης κατηγορίας νοιώθουν για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι των χωριών, στην προκειμένη περίπτωση της Καλλιμασιάς, που ενώ πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη, μάλιστα υπεραυξημένα με την τελευταία απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, οι υπηρεσίες που απολαμβάνουν είναι από λίγες έως ελάχιστες.

Απόδειξη η πλημμύρα του χωριού από λύματα το απόγευμα του Σαββάτου, ως αποτέλεσμα της αναβλητικότητας ή αδιαφορίας στη χειρότερη περίπτωση των συνεργείων της ΔΕΥΑΧ.

Εδώ και δεκαπέντε μέρες είχαν ειδοποιηθεί οι υπεύθυνοι για τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στην αποχέτευση του χωριού αφού είχαν εμφανιστεί λύματα σε διάφορες περιοχές κυρίως στο βόρειο τμήμα του αλλά ποτέ δεν αντιμετώπισαν την κατάσταση. Μέχρι που όλα τα λύματα ξεχύθηκαν στους δρόμους του οικισμού το απόγευμα του Σαββάτου κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική και δημιουργώντας σοβαρά ζητήματα υγείας αφού βρίσκονταν έξω από τα σπίτια.

Ευτυχώς η βροχή το βράδυ του Σαββάτου έκανε το θαύμα της και ξέπλυνε τους δρόμους απομακρύνοντας τα περισσότερα από τα λύματα,  και κατόπιν εορτής το συνεργείο της ΔΕΥΑΧ το πρωί της Κυριακής αποκατάστησε τη βλάβη.

Όμως η ουσία παραμένει. Όταν επιβάλουμε αυξήσεις με όρους ανταπόδοσης πρέπει να υπάρχει αυτή η ανταπόδοση προς τον δημότη, προς όλους τους δημότες για την ακρίβεια, όχι μόνο προς εκείνους του κέντρου.

Ο Δήμος Χίου οφείλει να δημιουργήσει πιο ευέλικτους μηχανισμούς και πιο ευέλικτα σχήματα επέμβασης ειδικά για τα χωριά εκτός κι αν είναι ικανοποιημένοι αν για να αλλάξουν μια λάμπα ή για να φτιάξουν ένα φρεάτιο πρέπει να περάσουν πάνω από είκοσι μέρες μαζί με σαράντα τηλεφωνήματα από τους προέδρους των χωριών κι άλλα τόσα τάματα στην εκκλησία του χωριού μήπως και ο θεός βάλει το χέρι του, όπως στην παραπάνω περίπτωση με τα λύματα και τη βροχή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ