3.10.2014 11:33

Πληρώστε τα σπασμένα

ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕ Η ΔΕΥΑΧ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΨΑΡΟΠΕΤΡΑΣ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ

200.000 ευρώ ζητά ως αποζημίωση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η ΔΕΥΑΧ, ως αποζημίωση για τις φθορές που προκάλεσε στο δίκτυο, άρα και στην περιουσία της εταιρείας ο εργολάβος του έργου Φράγμα στης Κόρης Γεφύρι.

Αγωγή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καταθέτει η ΔΕΥΑΧ, ζητώντας την αποζημίωση της εταιρείας για φθορά που προκλήθηκε σε βάρος της από υπαιτιότητα του υπουργείου.

Συγκεκριμένα το 2006 κατά τη διάρκεια των εργασιών εκτέλεσης του φράγματος στην περιοχή κόρης γεφύρι, τα μηχανήματα του εργολάβου κατέστρεψαν μέρος τους δικτύου της ΔΕΥΑΧ θέτοντας εκτός λειτουργίας το ταχυδυιλιστήριο της Ψαρόπετρας.

Με βάση τα παραπάνω η ΔΕΥΑΧ αξιώνει από το υπουργείο το ποσό των 200.000 ευρώ ως αποζημίωση για την αποκατάσταση του δικτύου αλλά και για την κάλυψη του κόστους χρήσης των μονάδων αφαλάτωσης που χρησιμοποιήθηκαν τότες σε αναπλήρωση του ταχυδιυλιστηρίου της Ψαρόπετρας.

Στο περίμενε

Η ΔΕΥΑΧ από το 2006 μέχρι σήμερα λάμβανε διαβεβαιώσεις από το υπουργείο, ότι θα αποζημιωθεί κι έτσι το θέμα ήταν εν αναμονή ενώ  παράλληλα είχε κατατεθεί αγωγή σε βάρος της η οποία θα εκδικαστεί στις 15 του Οκτώβρη.

Όπως εξήγησε στον «π»  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Απ. Τζιώτης, με δεδομένη την αγωγή θα συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΧ, την ερχόμενη Δευτέρα όπου και θα συμπληρωθούν κάποια κενά ή ατέλειες που υπάρχουν στη συγκεκριμένη υπόθεση για να παρουσιαστεί πλήρης στο δικαστήριο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ