31.7.2012 11:36

Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται

Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται για ένα φόνο. Καθεμία από αυτές έχει τη δική της ιστορία να μας διηγηθεί, έχει το δικό της άλοθι. Οκτώ ξεχωριστοί χαρακτήρες, εκπρόσωποι διαφορετικών γενιών και τάξεων, συνυπάρχουν αρμονικά - όσο είναι αυτό δυνατό να συμβαίνει σε ένα σπίτι στο οποίο ο μοναδικός άντρας βρίσκεται δολοφονημένος με μαχαίρι στην πλάτη - στο σανίδι του Ανοικτού Θεάτρου Καρδαμύλων την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Αυγουστου 2012, δίνωντας σάρκα και οστά στην ομότιτλη μαύρη κωμωδία μυστηρίου του Ρομπέρ Τομά.
Η παράσταση δρα καθηλωτικά για το θεατή, καθώς οι χαρακτήρες των οκτώ γυναικών αποκαλύπτονται σταδιακά μπροστά στα μάτια του εν μέσω κωμικών διαλόγων και μυστηριακής ατμόσφαιρας, οδηγώντας τον κλιμακωτά στη λύτρωση, που δεν είναι άλλη από την ανακάλυψη του ή της δολοφόνου.

Πρόκειται για μια καλοδουλεμένη παράσταση από το θεατρικό τμήμα ενηλίκων του Φ.Ο.Κ. υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και σκηνοθετική επίβλεψη της Ελένης Αμπανούδη, η οποία δούλεψε επίμονα και σκληρά όλο το χειμώνα με τις "οκτώ".

Το αποτέλεσμα, που θα δείτε στις 2 και 3 Αυγούστου, είναι αντιπροσωπευτικό της εμπειρίας της στο χώρο και απολαυστικό για μικρούς και μεγάλους. Εν κατακλέιδι, θεωρώ πως οι "οκτώ" της Ελένης αξίζουν το χειρικρότημα σας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ