10.12.2014 18:54

Ο δημότης θέλει τον... συμπαραστάτη του

ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ» Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Ένα πρώτο δείγμα γραφής της πολιτικής που σκοπεύει να χαράξει καθώς και ένα υψηλό στόχο ως προς την τελική εφαρμογή του θέτει ο Δήμος Χίου επιλέγοντας το πρόσωπο που θα στελεχώσει μια πολλά υποσχόμενα δομή, τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Ίσως η επιλογή της ανακοίνωσης της εκπόνησης διαγωνισμού για τον Συμπαραστάτη του Δημότη, αυτή τη χρονική περίοδο με την παραρέουσα  φιλολογία με αφορμή τη διαχείριση της υπόθεσης εξαγοράς ακινήτου, να μην είναι τυχαία αλλά να έρχεται ως απάντηση και ως απόδειξη της πολιτικής διαφάνειας που προτίθεται να ακολουθήσει η δημοτική αρχή. Από το θεωρητικό επίπεδο μέχρι την τελική επιλογή του προσώπου καθώς και τη λειτουργία του θεσμού, υπάρχει μαι απόσταση μεγάλη, την οποία θα χρειαστεί να διανύσει η δημοτική αρχή με συνέπεια και συνέχεια.

Η προκήρυξη

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος, ενημερώνει ότι προκηρύσσει για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

«Ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης θα επιλεγεί πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας. Υποψηφιότητες υποβάλλονται στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι την 9η Ιανουαρίου 2015 και θα συνοδεύονται από σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

Ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής και ως προς το αξίωμά του, ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του Ν.3852/10. Η θητεία του Συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών. Πληροφορίες παρέχονται τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08.00-12.00, από το γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου (κα. Παχουνδάκη Αγγελική, Διεύθυνση: Δημοκρατίας 2 Χίος, γραφείο 6, 1ος όροφος,  τηλέφωνο: 22713 50808)» αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου..

Τι είναι ο συμπαραστάτης του Δημότη και της επιχείρησης

Ο συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του δήμου, δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους.

Η αποστολή που έχει ανατεθεί από τον νόμο στον συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης αφορά τη διαμεσολάβηση ανάμεσα στον ενδιαφερόμενο και στους δημοτικούς φορείς, με στόχο την επίλυση των διαφορών.

Δεν πρόκειται για μια ακόμα δημοτική υπηρεσία αλλά για μια ανεξάρτητη αρχή, στην υπηρεσία των δημοτών και των επιχειρήσεων, με στόχο την εξέταση και  επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν, με στόχο την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, τη διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων και την αποσυμφόρηση των αιρετών οργάνων του Δήμου από τη συσσώρευση αιτημάτων και παραπόνων των πολιτών.

Παράλληλα του παρέχεται η δυνατότητα αυτεπάγγελτης παρέμβασης με τη διατύπωση προτάσεων για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ