9.3.2017 9:42

ΝΟΔΕΧίου: Οι δήμαρχοι πέτυχαν σε ότι απέτυχε η κυβέρνηση για τη βίζα

Επικρίνει την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς για την αδυναμία και ανικανότητα της στο θέμα της επαναφοράς της βίζα, κάτι που πέτυχαν οι δήμαρχοι του αιγαίου με την επίσκεψη τους στον κ. Αβραμόπουλο, η ΝΟΔΕΧίου, με ανακοίνωση της.Στην ίδια ανακοίνωση και με αφορμή την έλλειψη πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη στήριξη των νησιών από την κυβέρνηση ΝΟΔΕ δράττεται της ευκαιρίας να σχολιάσει πως οι νησιώτες είναι ξεχασμένοι και καταδικασμένοι από την κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ:

«Γίναμε εχθές για ακόμα μια φορά μάρτυρες της τραγικής ανικανότητας της κυβέρνησης. ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δεν έχει περάσει παρά ένας μήνας, όταν ο κ. Κατρούγκαλος είχε ανακοινώσει τη διακοπή του μέτρου της χορήγησης βίζας στους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται τα νησιά. Περιττό να αναφέρουμε ότι το μέτρο αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Η Κυβέρνηση κώφευσε επιδεικτικά  στις επανειλημμένες ερωτήσεις των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας των νησιών αναφορικά με το θέμα αυτό, αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα της πολιτικής της.

Η επίσκεψη των Δημάρχων των 5 νησιών στον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης κύριο Δ. Αβραμόπουλο, επέτυχε αυτό που ολόκληρη κυβέρνηση έχει αποτύχει ή έχει αδιαφορήσει να κάνει: Να παραταθεί το μέτρο αυτό για έναν επιπλέον χρόνο.Επίσης οι Δήμαρχοι έθεσαν το θέμα των αναπτυξιακών αντισταθμιστικών μέτρων, το οποίο πρώτος ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της ομάδος των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έχει θίξει με ερώτηση του στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ενώ η κυβέρνηση ακόμα το σκέπτεται.Οι κάτοικοι των νησιών έχουν πλέον κατανοήσει ότι η Κυβέρνηση τους έχει ξεχασμένους και καταδικασμένους. Ότι έχει επιτευχθεί τα δύο τελευταία χρόνια, είτε στο προσφυγικό είτε σε άλλους τομείς, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην πρωτοβουλία και την ετοιμότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ