11.2.2013 11:24

«Μαύρος Καβαλάρης» για μαύρες μέρες...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΧΙΟΥ

Στους μαύρους καιρούς τους οποίους ζούμε, όπου κάθε εργασιακό δικαίωμα και κεκτημένο έχει καταπατηθεί και κάθε δίκαιη μορφή αγώνα έχει επιστρατευτεί από την άθλια συγκυβέρνηση, διαλέγουν λοιπόν οι κύριοι της άθλιας κοινοβουλευτικής χούντας να θριαμβολογούν και να ετοιμάζουν γιορτές και φανφάρες στο νησί μας, με τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του “αμφιλεγόμενου” -ιστορικά και πολιτικά- στρατηγού Πλαστήρα. Μιας ιστορικής στρατιωτικής και πολιτικής προσωπικότητας, με σημαντική ευθύνη για τον αποπροσανατολισμό του λαού εκείνη την περίοδο, την απαλλαγή (με την εκτονωτική λεγόμενη “Δίκη των 6”) των υπολοίπων υπευθύνων και των ιμπεριαλιστικών πολιτικών των μέχρι τότε Ελληνικών κυβερνήσεων και των Μεγάλων Δυνάμεων που οδήγησαν τελικά και στη Μικρασιατική καταστροφή.

Άνθρωπος αντιφατικός, με κάποιες δημοκρατικές ευαισθησίες, αλλά έμπρακτα πολέμιος των κομμουνιστών ανά διαστήματα, με την εκστρατεία της Αντάντ στην Ουκρανία το 1919 κατά των μπολσεβίκων και στην Ελλάδα αργότερα, με κορυφαίο παράδειγμα την εκτέλεση του Μπελογιάννη επί κυβερνήσεώς του. Προσωπικότητα με καθαρά στρατιωτική και επεκτατική-ιμπεριαλιστική λογική, οπαδός και πρωταγωνιστής της ένταξης στο ΝΑΤΟ, μείγμα μετριοπαθούς κεντρώας ανά περιόδους και δεξιάς εθνικιστικοπατριωτικής αντίληψης, με ιδεολογικές επιρροές κάποιο διάστημα μέχρι και από το φασισμό του Μουσολίνι.

Αυτοί λοιπόν που χτες επιστράτευαν εργαζόμενους στο μετρό, αυτοί που χτες επιστράτευαν ναυτεργάτες, οργανώνουν και προσφέρουν άρτο και θεάματα για τον πεινασμένο λαό. Μπολιάζοντας τέτοιες φιέστες με αρκετή δόση εθνικοφροσύνης -από αυτή μπορεί να φάει ο λαός μπόλικη αντί για παντεσπάνι- και ψευδεπίγραφου πατριωτισμού (από τους “πατριώτες” που ξεπούλησαν τη χώρα και το λαό μας), ενώ 30% των Ελλήνων είναι άνεργοι, η εξαθλίωση είναι στην καθημερινή ατζέντα, οι αυτοκτονίες στην ημερήσια διάταξη.

Όλο και πιο καθαρά η τρικομματική χούντα, δείχνει τις άγριες διαθέσεις της: διάλυση της κοινωνίας, τσουνάμι αυταρχισμού και απολυταρχίας, περισσότεροι και σκληρότεροι φόροι, κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος, ασέλγεια σε βάρος κάθε δημοκρατικής ελευθερίας. Με στρατιωτική συνέπεια εφαρμόζουν το σχέδιο της τρόικας για την εξόντωση του λαού, με δουλική υποταγή για τη δημιουργία ενός κόσμου φτιαγμένου αποκλειστικά και μόνο για το κεφάλαιο.

Αυτό μας λένε: “Ασχοληθείτε με αγάλματα και πράσσειν ή μαύρα άλογα, φάτε μάτια ψάρια μπας και ξεχάσετε την πείνα σας! Χορτάστε με θεάματα, γιατί ο άρτος ήδη για πολλούς είναι πολυτέλεια και παραμείνετε στο λήθαργο, γιατί αν μπορείτε ακόμα να ονειρεύεστε, είστε επικίνδυνοι για μας και την εξουσία του κεφαλαίου που υπηρετούμε.”

Εμείς τους απαντούμε πως στον πόλεμο που κήρυξαν στην Ελληνική κοινωνία, δεν παραμένουμε διακοσμητικά αγάλματα μέσα σε γαλανόλευκα περιτυλίγματα -όπως κατάντησαν τη σημαία τις τελευταίες μέρες στο άγαλμα του Πλαστήρα, μα και για το ξεπούλημα της χώρας- δηλώνουμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας πως δε σκύβουμε τα κεφάλια.

Ούτε επιταγμένοι, ούτε υποταγμένοι δεχόμαστε να είμαστε, αντιθέτως τιμούμε -και δεν ντροπιάζουμε όπως εκείνοι- την ιστορία μας με τους αγώνες μας ενάντια στους σύγχρονους τυράννους, ντόπιους και ξένους. Η εξέγερση του λαού και η ανατροπή είναι κοντά κι ό,τι κι αν κάνουν για να την αποφύγουν, είναι καταδικασμένοι να τη ζήσουν. Αφού δε μάθανε τίποτα άλλο, ας μάθουν τουλάχιστον αυτό από την ιστορία!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ