28.2.2013 13:13

Μαθαίνοντας την ιστορία μας - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ «ΚΟΡΑΗ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Μάθημα ιστορίας μέσα από τις πηγές και τον ιστορικό πλούτο της Βιβλιοθήκης Κοραή κάνουν κάθε εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη μαθητές των τελευταίων τάξεων των Δημοτικών σχολείων, συμμετέχοντας σε ένα ακόμα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης «Κοραή».

Ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης, Χρ. Μπελλές, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών ακροατών του,  ταξιδεύοντας τους πίσω στο χρόνο, στην Ιστορία του τόπου μας, χρησιμοποιώντας ως βάση για τις διηγήσεις του πάνω από 200 φωτογραφίες, από βιβλία, ζωγραφικούς πίνακες, χάρτες και άλλα κειμήλια που υπάρχουν στη Βιβλιοθήκη.

Οι ερωτήσεις των παιδιών και η συζήτηση που ακολουθεί της παρουσίασης αποδεικνύουν ότι η Ιστορία μέσω της βιωματικής μεθόδου μπορεί να μετατραπεί σε ένα ζωντανό μάθημα ακόμη κι αν αναφέρεται σε γεγονότα του παρελθόντος.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στον κύκλο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που συνεχίζει να υλοποιεί η Βιβλιοθήκη «Κοραής» αυτή την περίοδο για όλα τα παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας σε μια προσπάθεια γνωριμίας τους με τους χώρους της και δημιουργίας μιας αμφίδρομης σχέσης μαζί τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

ΒΙΝΤΕΟ 1
ΒΙΝΤΕΟ 2

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ