26.9.2012 17:03

Λουκέτο σε 9 στρατόπεδα της Χίου

ΣΑΡΩΤΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

 
Επέλαση στα στρατόπεδα της Χίου, επιφέρει το νέο σχέδιο του Γενικού Επιτελείου Άμυνας, το οποίο ολοκληρώνεται μετά τις αφόρητες πιέσεις της τρόικας για περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το «Έθνος της Κυριακής», ο στόχος είναι η εξοικονόμηση μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, ετησίως από τις μειώσεις των αμυντικών δαπανών, μέσω των λουκέτων σε μονάδες και της κατάργησης 1.500 θέσεων ανώτερων και ανώτατων αξιωματούχων.
 
 
Τα μέτρα
Ανάμεσα στα μέτρα που βρίσκονται στα σκαριά είναι η μείωση του προσωπικού κατά 15%, το κλείσιμο 57 μεγάλων μονάδων, η απόσυρση πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων και τέλος η κατάργηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, τα οποία όλα ανεξαιρέτως έχουν εγκριθεί από τα Ανώτατα Συμβούλια των Γενικών Επιτελείων, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και το Συμβούλιο Άμυνας. Μένει να αποδειχτεί στην πορεία αν το σχέδιο θα βρεθεί σε «ναρκοπέδιο» λόγω πολιτικών πιέσεων και παρεμβάσεων , κάτι που το έχουμε δει ξανά στο παρελθόν να γίνεται, αν ανακοινώθηκε για τα μάτια της τρόικας και μόνο, όπως υποστηρίζουν κύκλοι στρατιωτικών ή αν επιτέλους θα ληφθεί απόφαση για συμμάζεμα και του στρατεύματος με τη δημιουργία λίγων αλλά πολυδύναμων στρατοπέδων.
 
 
Εννιά στη Χίο
Ανάμεσα στα 82 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα τα οποία πρόκειται να αποδεσμευθούν είναι και 9 της Χίου και η αποδέσμευση τους σημαίνει αυτόματα την δυνατότητα αξιοποίησης 642 στρεμμάτων.
Αναλυτικά τα στρατόπεδα που θα αποδεσμευθούν είναι: Γκιάλα, Αναστασίου στο Χαλκειός, Μαρμαρινού στα Καρδάμυλα, Θεοδοσίου στη Λαυρίνα, Πιπίδη στην Παν. Κρήνα, Βορριά στις Καρυές, Βάκη στην Καλαμωτή, Καγιαβά στο Καμπί, και Σαλαλέ στην πόλη.
 
 
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ            ΠΕΡΙΟΧΗ            ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ
1.Γκιάλα                        Χίο                        70
2. Αναστασίου             Χαλκειός            109
3. Μαρμαρινού           Καρδάμυλα        41
4. Θεοδοσίου              Λαυρίνα              47
5.Πιπίδη                      Παν. Κρήνα       156
6. Βορριά                        Καρυές           47
7. Βάκη                        Καλαμωτή         52
8.Καγιαβα                   Καμπί                 113
9.Σαλαλέ                        Χίος                  7                        

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ