29.3.2012 8:35

«Κουρεμένο» και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ΑΠΟ 2.300.000 ΕΥΡΩ ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ 950.000 ΕΥΡΩ

 
Υπό την απειλή «λουκέτου» και σε πλήρη αδιέξοδο βρίσκεται και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μετά το «κούρεμα» του αποθεματικού του.
Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στον «π» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Π. Τσάρτας, από 2.300.000 ευρώ που ήταν το αποθεματικό του Ιδρύματος, μετά το κούρεμα έμειναν μόλις 950.000 ευρώ.
 Ο κ. Τσάρτας έκανε λόγο για αυθαίρετη ενέργεια που πλήττει βάναυσα τη λειτουργία του Πανεπιστημίου. «Αυτά τα χρήματα ήταν για τα λειτουργικά έξοδα, ήταν για να πληρωθούν προμηθευτές και έργα της προηγούμενης χρονιάς, αφού για το τρέχον έτος δεν έχει ακόμα εγκριθεί προϋπολογισμός, επειδή δεν έχουν γίνει εκλογές για νέα διοίκηση και δε θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες μας», εξήγησε.
Χθες οι πρυτάνεις πραγματοποίησαν έκτακτη σύσκεψη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για να αποφασιστούν οι ενέργειές τους, με ενδεχόμενη την αναστολή της λειτουργίας των ιδρυμάτων για Πέμπτη και Παρασκευή, όπως αποφάσισαν και τα ΤΕΙ, με περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ