6.2.2013 18:10

Κ.Ε.Κ. από χρυσάφι

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ 400.000 ΕΥΡΩ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ Κ.Ε.Κ.

Στις  480.000 ευρώ τείνει να είναι το οικονομικό «άνοιγμα» του Κ.Ε.Κ.  Όμηρος, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της εκκαθάρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Κ.Ε.Κ. Όμηρος αποτελεί μια πονεμένη κι αμαρτωλή ιστορία για το δημοτικό ταμείο και όπως φαίνεται προκειμένου να ησυχάσει ο Δήμος από δαύτο, θα κλιθεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη σε μια εποχή που το κάθε ευρώ έχει προστιθέμενη αξία.

Τα πρώτα δείγματα

Η εκκαθάριση έχει ξεκινήσει εδώ κι ένα τρίμηνο και σύμφωνα με τον Στ. Καμπούρη, πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κι έναν από τους εκκαθαριστές της εταιρίας, έχει ήδη ολοκληρωθεί η καταγραφή, έχει συνταχθεί ο ισολογισμός, έχουν καταγραφεί οι οφειλές κι αναμένεται η πρώτη τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου Χίου, έτσι ώστε να δεσμευθεί ένα ποσό για την αντιμετώπιση κάποιων από τις οφειλές του Κ.Ε.Κ. «Είμαστε ακόμη στα μισά της διαδικασίας. Υπολογίζεται πως οι οφειλές ανέρχονται στις 480.000 κι είναι διάσπαρτες σε προμηθευτές, προσωπικό, εκπαιδευτές, δημόσιο, ΙΚΑ κ.λπ.», δήλωσε ο Στ. Καμπούρης στον «π» υπογραμμίζοντας πως άμεσα θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.

Οι οφειλές

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το Κ.Ε.Κ. χρωστά στους προμηθευτές 127.000 ευρώ, στο δημόσιο περίπου 120.000, στο ΙΚΑ 24.000, στους υπαλλήλους περίπου 68.000 κι όλα αυτά με το τέλος της εκκαθάρισης θα κληθούν να τα καλύψουν οι μέτοχοι της εταιρείας που στην προκειμένη περίπτωση είναι κατά 90% ο Δήμος Χίου και η Π.Ε.Δ. με το υπόλοιπο ποσοστό να διανέμεται ανάμεσα σε Ε.Μ.Χ., Ε.Τ.Α.Χ. και Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών.

Άδειασαν τα γραφεία

Οι εκκαθαριστές επιδιώκουν να ολοκληρώσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται την υποχρέωση που έχουν αναλάβει και να κλείσουν αυτήν την πληγή για το ταμείο του Δήμου. Με αυτό το στόχο άδειασαν ήδη τα παλιά γραφεία του Κ.Ε.Κ. και έχουν μεταφερθεί όλα τα έγγραφα κ.λπ. στο πρώην Δημαρχείο Αγ. Μηνά όπου μαζί με τη λογίστρια, το μόνο εργαζόμενο πλέον που έχει φυσική παρουσία ακόμη στο Κ.Ε.Κ., συνεχίζεται η διαδικασία της εκκαθάρισης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ