14.8.2012 15:49

“Κάτω από το ελληνικό φως”

Η έκτη κατά σειρά ατομική έκθεση της Αφροδίτης Σεζένια έχει διαρκεία ένα μήνα, από τις 27 Ιουλίου εως τις 25 Αυγούστου και είναι ανοικτή για το κοινό από τις 7 το απόγευμα εως τις 10.30. Η έκθεση λειτουργεί στον εκθεσιακό χώρο του ξενοδοχειόυ “Αϊ-Γιάννης” στο Σκαρδανά Καρδαμύλων καθημερινές, σαββατοκύριακα και αργίες. Πρόκειται για σαράντα ζωγραφικούς πίνακες, ως επί το πλείστον λάδι σε καμβά, εκτός από τέσσερις ακουαρέλες και ένα έργο με σινική μελάνη. Χωρίζεται θεματικά σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο στη θάλασσα και τον άνθρωπο, ενώ το δεύτερο αφορά στο γυναίκείο στοιχείο.
 Την Αφροδίτη,  τη συνάντησα μια Κυριακή του Αυγούστου για καφέ, στον εκθεσιακό χώρο του ξενοδοχειόυ “Αϊ-Γιάννης”, το όποίο φιλοξενεί την έκθεση της.
 “Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ολοκληρωθούν οι πίνακες, χρόνος ο οποίος είναι σχετικά λίγος για την προετοιμασία μιας έκθεσης” σχολιάζει η ίδια . “Το κοινό αντιδρά πολύ θετικά και σε ορισμένες περιπτώσεις τα σχόλια έιναι παραπάνω από διθυραμβικά. Ορισμένοι δε μένουν κυριολεκτικά με το στόμα ανοικτό…!” συνεχίζει χαμογελώντας από ικανοποίηση “Πηγές έμπνευσης μου αποτελούν το ανθρώπινο στοιχείο και το ελληνικό φώς. Το φώς σε ορισμένα μέρη της Ελλάδας είναι κάθετο και λευκό, πράγμα που γίνεται πιο έντονο στο νησί της Χίου. Αυτός ο φωτισμός αναδυκνύει στο μέγιστο τα χρώματα και τις ζωγραφικές φόρμες ενός ζωγραφικού έργου. “

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ