7.8.2012 10:47

ΚΑΠέλο στους Δήμους

- ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΦΕΡΝΕΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΠ

 
Η μείωση των ΚΑΠ του Αυγούστου κατά 30% σε σχέση με τον Ιούλιο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους Δήμους σε αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας τους. Η κρατική χρηματοδότηση των Δήμων κινείται πλέον σε επίπεδα κατώτερα των ανελαστικών δαπανών και σε πολλές περιπτώσεις απειλείται άμεσα ακόμη και η μισθοδοσία των εργαζόμενων.
Τα παραπάνω συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης διοικητικού συμβουλίου και ΠΕΔαρχών, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Αθήνα. Το δήμαρχο Χίου εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος Στ. Καμπούρης, ο οποίος μιλώντας σχετικά στον "π", υποστήριξε πως  η μείωση των ΚΑΠ για πολλούς δήμους, 40-60 σε όλη την Ελλάδα, σημαίνει αδυναμία λειτουργίας, πληρωμής προσωπικού κ.λπ ενώ για τους υπόλοιπους όπως ο δικός μας, σημαίνει επανεξέταση της υλοποίησης κάποιων προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας κυρίως.
Έκτατη Γενική Συνέλευση
Σε έκτακτο Συνέδριο όλων των δημάρχων της χώρας στις 30 Αυγούστου θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα και θα ληφθούν αποφάσεις για την πορεία που θα ακολουθήσουν οι δήμοι. Εκφράστηκαν πολλές προτάσεις μεταξύ των οποίων το κλείσιμο των Δήμων, ακόμη και η παραίτηση δημάρχων και δημοτικών συμβούλων σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, πρόταση που κατάθεσε ο Στ. Καμπούρης.
Επίσης, αποφασίστηκε η ΚΕΔΕ να ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου «να καταστήσει σαφές ότι οι δήμοι μετά τις νέες περικοπές των πόρων τους, οδεύουν προς στάση πληρωμών, σε παύση παροχής βασικών προνοιακών και κοινωνικών υπηρεσιών, με θύματα τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αλλά και να ζητήσουν, επίσης, την προσωπική του παρέμβαση για να αλλάξει άρδην η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην Αυτοδιοίκηση».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ