13.1.2016 10:33

"Καμπάνα" στον Μ. Φυτούση

ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ

5 μήνες φυλάκισης με αναστολή επέβαλε η δικαιοσύνη στον Μ. Φυτούση υποδεικνύοντας ότι όντας πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ τον Ιούλιο του 2012 έφερε ευθύνη για τη ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής στο Τάγμα του Δεσπότη.

Μάρτυρας κατηγορίας απέναντι στον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ ήταν η Ισ. Μπουρνιά, η οποία σε προσωπικό επίπεδο προφανώς και δεν είχε να χωρίσει τίποτα με τον κ. Φυτούση σε σημειολογικό και ουσιαστικό όμως ήθελε να δικαιωθεί υποστηρίζοντας πως οι νόμοι πρέπει να τηρούνται από όλους και το περιβάλλον να διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού.

Η ΔΕΥΑΧ, όπως υποστήριξε στην κατάθεση της η κ. Μπουρνιά σκοπίμως και κατά την πάγια τακτική της προχώρησε στην περιοχή, σε αποφόρτιση του συστήματος του βιολογικού καθαρισμού , τακτική την οποία ακολουθεί το καλοκαίρι, οπότε υπάρχει επιπλέον φόρτος στο δίκτυο και κατά τις μεγάλες βροχοπτώσεις.

Καταγγελία και μήνυση στο Λιμεναρχείο οδήγησε την υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες έστω και με κάποια χρόνια καθυστέρηση.

Ο κ. Φυτούσης άσκησε έφεση υποστηρίζοντας ότι η όποια ρύπανση προκλήθηκε στην περιοχή, ήταν προϊόν ατυχήματος κι ότι τεχνικά δεν υπάρχει η δυνατότητα αποσυμφόρησης του δικτύου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ