1.3.2012 19:14

Καβγάς για δυο εισιτήρια

ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΙΤΙΑ ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΜΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΗΜΕΔΑΠΟΥΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

Βλέπουν την πόρτα της φυλακής να ανοίγει, αλλά η άδεια τσέπη τους δεν τους επιτρέπει σχεδόν ούτε κι από το νησί να φύγουν. Οι συνθήκες για τους αποφυλακισμένους στις μέρες μας δεν είναι και οι καλύτερες.
Έχοντας εκτίσει την ποινή τους αφήνουν πίσω τους τη φυλακή έχοντας στην τσέπη στην καλύτερη περίπτωση ένα ποσό που φτάνει δε φτάνει, τα 50 ευρώ  και το οποίο προέρχεται από το Φιλόπτωχο Ταμείο της Φυλακής και στην ουσία προορίζεται για την αγορά ενός εισιτηρίου με το πλοίο, για Πειραιά.
 
Εισιτήριο με το δελτίο
Το Λιμεναρχείο έχει δικαίωμα να προσφέρει μέχρι δυο δελτία την ημέρα (δωρεάν εισιτήριο με πλοίο) σε κρατούμενους για να ταξιδέψουν με τη ΝΕΛ, αφού η συγκεκριμένη μόνο εταιρεία προσφέρει τα εισιτήρια .
Τι γίνεται όμως όταν αποφυλακίζονται πολλοί κρατούμενοι μαζί;
«Σε αυτήν την περίπτωση και προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις κι αδικίες το Λιμεναρχείο δεν δίνει σε κανέναν για να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Με ποια κριτήρια θα δώσουμε σε κάποιον και θα αφήσουμε εκτός κάποιον άλλον;» επισημαίνει ο λιμενάρχης Γ. Σκανδάλης.
 
Τσακώνονται για τα δελτία
Το πρόβλημα το τελευταίο διάστημα εντοπίζεται στους αλλοδαπούς αποφυλακισθέντες οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι τα εισιτήρια δίνονται σε Έλληνες και όχι στους ίδιους, γεγονός που διαψεύδει κατηγορηματικά το Λιμεναρχείο, χωρίς ωστόσο να αποφεύγονται οι εντάσεις όπως αυτή που εκδηλώθηκε προχθές στο λιμάνι ανάμεσα σε αλλοδαπούς και ημεδαπούς αποφυλακισθέντες και περιορίστηκε σε λεκτική αντιπαράθεση των μεν και των δε. «Η ΝΕΛ δικαιολογεί δυο εισιτήρια ενώ ο διευθυντής με το που αποφυλακίζονται τους δίνει από το Φιλόπτωχο Ταμείο 50 ευρώ», δήλωσε στον «π» ο Στ. Πούγουνας από την πλευρά των Σωφρονιστικών Φρουρών ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας το πρόβλημα που παρατηρείται όταν υπάρχουν περισσότεροι των δυο αποφυλακισθέντες. 
 
Άλλο βοήθεια κι άλλο...υπερβολή
Το πρόβλημα ωστόσο είναι υπαρκτό και προφανώς έτσι θα μείνει αφού με δύο εισιτήρια σίγουρα κάποιοι δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν άμεσα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι αποφυλακισθέντες από τη μια παίρνουν το ποσό από το Φιλόπτωχο Ταμείο της Φυλακής και από την άλλη απευθύνονται  για ακόμη μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση και στην Μητρόπολη, γεγονός που ξεφεύγει από τα όρια της βοήθειας και περνάει στο σημείο της «εκμετάλλευσης».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ