30.9.2014 17:07

«Ίσως να έχουμε χάσει το τρένο»

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ... ΕΚΠΝΟΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

Η ενημέρωση που δέχθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες ο δήμαρχος Χίου  Μαν. Βουρνούς αναφορικά με την πρόοδο που έχει παρουσιαστεί στα ΣΧΟΑΑΠ και στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, επιβεβαίωσε απλά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται σε όλα τα επίπεδα για να μπορέσουν να προχωρήσουν.

Τα πρώτα δείγματα είναι αποθαρρυντικά, αφού στα περισσότερα από τα σχέδια οικιστικής ανάπτυξης παραμονεύει η δαμόκλειος σπάθη της προθεσμίας η οποία εκπνέει τον Δεκέμβριο του 2015 την ίδια ώρα που οι μελέτες, η διαβούλευση για τα σχέδια κ.λπ. βρίσκονται ακόμη σε νηπιακό στάδιο. «Μόνο εκείνα που είχαν πληρωθεί από τη ΣΑΤΑ των πρώην Δήμων είναι σε καλύτερο επίπεδο με την έννοια ότι δεν υπάρχει η πίεση της προθεσμίας. Από κει και πέρα σε πολύ καλό επίπεδο βρίσκεται το ΣΧΟΑΑΠ του Αγ. Μηνά ενώ τα υπόλοιπα δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση. Ίσως να έχουμε χάσει το τρένο» δήλωσε στον «π» ο δήμαρχος Χίου.

Προτεραιότητα

Ο Μ. Βουρνούς θέτει ως προτεραιότητά την ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού υποστηρίζοντας ότι αποτελεί το βασικότερο εργαλείο για την ανάπτυξη. « Δυο είναι τα βασικά ζητήματα, το πρώτο είναι το χρηματοδοτικό, να μη χάσουμε τις προθεσμίες άρα και τη χρηματοδότηση και το δεύτερο το ουσιαστικό, να ολοκληρωθούν τα σχέδια να υπάρχει μια εικόνα για το τι θέλουμε να κάνουμε και που», είπε ο δήμαρχος συμπληρώνοντας ότι προκειμένου να «τρέξουν» οι διαδικασίες και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου θα προσληφθεί γι αυτό το θέμα, ειδικός σύμβουλος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ