23.2.2012 14:25

Ήρθαν τα Σαρακοστιανά, δεν ήρθε η κίνηση

ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΠΕΡΣΙ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ

Στα ίδια με πέρσι επίπεδα θα κυμανθούν οι τιμές στα Σαρακοστιανά είδη, αλλά η αγορά δε φαίνεται ακόμη να κινείται. Οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις προσανατολίζουν τον κόσμο στην αγορά των απολύτως απαραίτητων προϊόντων για την Καθαρή Δευτέρα και τη Σαρακοστή που ξεκινά.
Στα ψαράδικα
Στα ψαράδικα όπου υπάρχουν προϊόντα σε επάρκεια από γαρίδες μέχρι «θράψαλα» και χταπόδια, παρά το ότι οι τιμές είναι καθηλωμένες ή κι ακόμη χαμηλότερες σε σχέση με πέρσι, δεν έχει ξεκινήσει η κίνηση με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να προσδοκούν έστω και την παραμονή να δουν πελάτες στα καταστήματα τους.
Οι γαρίδες ξεκινούν από 5-7 ευρώ το κιλό, ανάλογα το μέγεθος την ποικιλία κ.λπ. και μπορεί να φτάσουν τα 10 ευρώ. Τα «θράψαλα» πωλούνται από 5-7 ευρώ και τα χταπόδια από 8-12 ευρώ. Τα οστρακοειδή, όπως δήλωσε στο e-politis ο Γ. Μαννάρας αναμένονται από τη Μυτιλήνη Κυριακή με το καράβι ή ακόμη και Δευτέρα ξημερώματα, αλλά γενικά ο Χιώτης δεν τα έχει μάθει και δεν τα έχει εντάξει στη διατροφή του.
Στα σούπερ μάρκετ
Φθηνότερα πωλούνται σε σχέση με πέρσι τα κατεψυγμένα θαλασσινά ενώ οι προσφορές των εταιρειών με συσκευασίες δώρο, ρίχνουν κι άλλο τις τιμές.
Έτσι, όπως είπε στο e-politis ο κ. Γιαννούμης, οι γαρίδες μέγεθος 2 πωλούνται προς 12,10 ευρώ το κιλό και η συσκευασία 700 γρ. Καλαμάνης με 8,20 ευρώ. Η συσκευασία με τα καλαμάρια 700γρ με μία συν μία δώρο κοστίζει 6,32, τα χταπόδια Τ5 14,60 ευρώ, ο χειροποίητος χαλβάς πωλείται από 6,95-7,10, η συσκευασία, ανάλογα τη γεύση και η λαγάνα προς 1,47 το κιλό.
Οι αγορές δεν έχουν ξεκινήσει κι όσο κι αν τα καταστήματα προσπαθούν να κρατήσουν καθηλωμένες τις τιμές, οι μειωμένοι μισθοί δεν αφήνουν περιθώρια για… υπερβολές, οπότε αναμένεται να περάσουμε Σαρακοστή όχι μόνο κατ’ όνομα αλλά και κατ’ ουσία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ