6.12.2012 17:20

Ίδια άποψη, διαφορετική διεκδίκηση (VIDEO)

ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Αντίθετοι με τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, αλλά από διαφορετικά μετερίζια στάθηκαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνηςκαι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ της Χίου, που σήμερα κατά τη διάρκεια παραμονής του πρώτου στο δημαρχείο για εθιμοτυπική επίσκεψη είχαν την ευκαιρία «ανταλλαγής» απόψεων.

Όχι στο νόμο ναι, στη νομιμότητα

 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι η διαθεσιμότητα είναι άδικη και μη λειτουργική,  βεβιασμένη, όπως όλα τα οριζόντια μέτρα  και αντισυνταγματική και ζήτησε να αξιοποιηθεί ο ανενεργός μέχρι σήμερα Ν.4024/2011 που προβλέπει αξιολόγηση ανθρώπων και υπηρεσιών. «Το μέτρο είναι αντιλειτουργικό, φεύγουν άνθρωποι άκρως χρήσιμοι στις υπηρεσίες τους» κατέληξε προτείνοντας να ανασταλεί η εφαρμογή του μέτρου για τρεις μήνες, να αξιολογηθούν οι υπάλληλοι από τους δήμους και μετά να εφαρμοστεί η εφεδρεία. «Εμείς βάλαμε το κάρο μπροστά από το άλογο με την οριζόντια εφαρμογή της εφεδρείας», είπε.

Από την άλλη ο κ. Καμίνης τάχθηκε κατά των καταλήψεων, σημειώνοντας, ότι είναι το άλλο άκρο του μέτρου της διαθεσιμότητας. Επίσης τάχθηκε κατά των κινητοποιήσεων από τους δημάρχους, σημειώνοντας ότι είναι παράλογο οι δήμαρχοι να κλείνουν τους δήμους. «Το κλείσιμο των δήμων είναι μέτρο αναποτελεσματικό και  αποτελεί ασέβεια προς τους δημότες. Στη χώρα μας υπάρχουν νόμοι αλλά επικρατεί ανομία. Είμαι υπέρ της εφαρμογής των νόμων, υπέρ της νομιμότητας», είπε χαρακτηριστικά.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ