13.10.2016 13:27

Η μία μεταφέρεται, η άλλη αμφισβητείται...

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Για την ερχόμενη εβδομάδα μεταφέρεται η σχεδιαζόμενη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό στην οποία ενώπιον του Αλέκου Φλαμπουράρη και των αρμόδιων υπουργών, οι φορείς της Χίου θα εξέθεταν τη σημερινή κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί με το προσφυγικό στο νησί, καταθέτοντας συγκεκριμένα αιτήματα-ζητήματα προς ικανοποίηση για την εκτόνωση και διαχείριση του προβλήματος σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η εκφρασμένη άποψη του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ  Ανδρ. Μιχαηλίδη ότι οι εξαγγελίες πρέπει πλέον να λάβουν τέλος και να τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, καθώς και τα όσα μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν αποσπάσει από ανάλογες συσκέψεις Μυτιληνιοί και Σαμιώτες, μεγιστοποιούν την αναγκαιότητα προετοιμασίας και οργάνωσης μιας κοινής γραμμής για όλους τους εκπροσώπους της Χίου.

Κι ενώ ο στόχος είναι η σύμπλευση, πολύ πριν την εκκίνηση της όποιας προσπάθειας το μέτωπο φαίνεται να έχει ήδη διαρραγεί.

Η σύσκεψη στην Περιφέρεια

Ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει μια συνάντηση εργασίας τη Δευτέρα στην Περιφέρεια, ώστε να προετοιμαστεί κοινή συναινέσει,  η ατζέντα με την οποία οι τοπικοί θεσμικοί φορείς θα περάσουν την πόρτα του Μαξίμου. Η πρόσκληση απευθύνθηκε στους δυο βουλευτές και στον δήμαρχο, αλλά τα παρατράγουδα ξεκίνησαν με τη διεύρυνση των συμμετεχόντων στη σύσκεψη. Η πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη να προσκαλέσει στη σύσκεψη εξωθεσμικούς παράγοντες και πολιτευτές, εμφανίζεται ως υπαίτια για τη μη συμμετοχή σε αυτήν του βουλευτή Ν. Μηταράκη, ενώ ο έτερος κυβερνητικός βουλευτής θα είναι στις Βρυξέλλες. Όσο για το δήμαρχο, αυτές τις μέρες απουσιάζει σε ταξίδι στη Μαγιόρκα για το προσφυγικό και ακόμη δεν φαίνεται να έχει απαντήσει θετικά ή αρνητικά.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ