11.3.2013 15:41

Η αρπαγή υπέρ Οίκου Ναύτη προκαλεί αντιδράσεις

Την ακίνητη περιουσία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου αφαιρεί η κυβέρνηση μέσω τροπολογίας που κατέθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.
Η τροπολογία του υπουργού έχει ήδη προκαλέσει ένταση στις σχέσεις με τα ναυτεργατικά σωματεία, που προειδοποιούν με κινητοποιήσεις.
«Η κυριότητα των ακινήτων, στα οποία στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες και τα παραρτήματα του Οίκου Ναύτη, καθώς και των ακινήτων των παιδικών εξοχών μετά του περιβάλλοντος οικοπεδικού χώρου στον Άγιο Ανδρέα Αττικής , εφ’ όσον ανήκουν στο Δημόσιο  ή σε άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, μεταβιβάζεται στον Οίκο Ναύτη ατελώς και χωρίς άλλη επιβάρυνση υπέρ του Δημοσίου ή οποιουδήποτε τρίτου τόσο ως προς την πράξη μεταβίβασης όσο και ως προς την μεταγραφή», αναφέρει η επίμαχη τροπολογία.

Όχι του ΝΑΤ

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, και μέλος του Δ.Σ του ΝΑΤ, Αντ. Νταλακογιώργος  υπογράμμισε ότι ο κ. Μουσουρούλης ούτε δικαιούται, ούτε νομιμοποιείται, ούτε είναι ιδιοκτησία του τα ακίνητα του ΝΑΤ να τα δωρίζει στον Οίκο Ναύτη ή σε οποιοδήποτε άλλο Δημόσιο ή Ιδιωτικό φορέα.
Αντίθετος με την τροπολογία είναι και ο πρόεδρος του ΝΑΤ, Γ. Θεοτοκάς. Μιλώντας στον «π» σημείωσε ότι στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΝΑΤ,  το Συμβούλιο τάχθηκε ενάντια στη συγκριμένη ρύθμιση, η οποία, όπως υποστήριξε, στερείται νομιμότητας. «Δεν μπορεί με τροπολογία να μεταφερθεί περιουσιακό στοιχείο του ΝΑΤ στον Οίκο Ναύτη. Αν θέλει μπορεί να προχωρήσει σε απαλλοτρίωση ο υπουργός, αλλιώς η νόμιμη διαδικασία είναι η παραχώρηση των συγκεκριμένων ακινήτων από το ΝΑΤ στον Οίκο Ναύτη, κάτι το οποίο δε θέλουμε να γίνει σε καμιά περίπτωση».

Για εξασφάλιση

Κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου πάντως υποστήριζαν στον «π» πως πίσω από αυτό το νομοσχέδιο κρύβεται η προσπάθεια του υπουργού να εξασφαλίσει τον Οίκο Ναύτη ώστε να μη μεταφερθούν οι υπηρεσίες του από εκεί που μέχρι σήμερα στεγάζονται.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ