10.7.2012 14:05

Γαϊταν...άκι με την ανακύκλωση (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΚΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Με νέα προσφυγή στην Αποκεντρωμένη διοίκηση κατά της απευθείας ανάθεσης της ανακύκλωσης σε ιδιώτη από τη δημοτική αρχή Χίου, απαντούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.
Ο Αλ. Γαιτάνος, ο Λ. Καρακούρος και ο Π. Πεντάκης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν κατήγγειλαν την εκχώρηση την ανακύκλωσης στους ιδιώτες και υποστήριξαν ότι ο δήμος σύμφωνα με τη μελέτη που είχε καταθέσει η τεχνική υπηρεσία θα μπορούσε να αναλάβει το έργο της ανακύκλωσης.
Οι ίδιου κάλεσαν τον κόσμο να συστρατευθεί μαζί τους γιατί αυτή τους η αντίδραση δεν αφορά μόνο τα συντεχνιακά τους δικαιώματα αλλά αύριο θα αφορά και τους δημότες που θα κληθούν να πληρώνουν ακριβά διάφορες υπηρεσίες καθώς και τις υπόλοιπες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου που καταψήφισαν την απόφαση να ανατεθεί η ανακύκλωση σε ιδιώτη.
«Ο Δήμος θα πληρώνει στον ιδιώτη τόσα χρήματα όσα θα απαιτούνταν για την πρόσληψη 15 μόνιμων υπαλλήλων που θα μπορούσαν να απασχοληθούν στην καθαριότητα και να προχωρήσει η ανακύκλωση με αποδεδειγμένο κέρδος για το δήμο, χωρίς να μπει στη μέση ο ιδιώτης» είπε χαρακτηριστικά Αλ. Γαιτάνος.
Ο ίδιος από την άλλη δεν κατάφερε να πείσει όταν ισχυρίστηκε πως η πρόταση των υπαλλήλων είναι ολοκληρωμένη, αλλά δεν παρουσιάστηκε λόγω των εκλογών κι αμέσως μετά λόγω καλοκαιριού. Μάλιστα για το τελευταίο υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή συνειδητά και για ευνόητους λόγους επέλεξε να προχωρήσει στην απευθείας ανάθεση εν μέσω θέρους.
Ερωτηματικά επίσης άφησε και το επιχείρημα περί ύπαρξης ικανού αριθμού προσωπικού στο δήμο μετά από τις προσλήψεις της κοινής ωφέλειας, αφού όλοι γνωρίζουν ότι αυτές έχουν 5μήνες διάρκεια ενώ η ανακύκλωση αν ξεκινήσει δε γίνεται να σταματήσει στο 5μηνο.
Τέλος οι εργαζόμενοι καυτηρίασαν τη στάση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Φ. Χατζημιχάλη γιατί όπως υποστήριξαν έχει μέχρι στιγμής ακυρώσει όλες τις προσφυγές τους κατά της ανακύκλωσης χωρίς να μπαίνει στην ουσία τους, αλλά κοιτώντας τους τύπους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ