9.5.2014 10:40

Ευρωπαίοι μαθητές τραγουδούν Χιώτικο Συρτό

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΡΓΙΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΠΌ 5 ΧΩΡΕΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ COMENIOUS

«Παραδοσιακά τραγούδια σε μια ευρωπαϊκή χορωδία» είναι ο τίτλος του προγράμματος Comenious  στο οποίο συμμετέχει το Δημοτικό Σχολείο Πυργίου.
Η μουσική και ο χορός αποτελούν δράσεις που ενώνουν λαούς, συμφιλιώνουν ανθρώπους, καλλιεργούν την επικοινωνία, διευρύνουν τη φαντασία και την κοινωνικοποίηση των παιδιών, σημειώνουν οι συντελεστές του προγράμματος, οι οποίοι έχουν ήδη σημειώσει τις πρώτες επιτυχίες μέσα από τη συμμετοχή τους σε αυτό.
Τα παιδιά συνθέτουν και δημιουργούν τραγούδια στις γλώσσες τους και τα τραγουδούν όλα μαζί, σε μια προσπάθεια που από τη μια αναγνωρίζει τη διαφορετικότητα κι από την άλλη ενώνει μέσα από αυτήν.

Το συρτό

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πυργίου συνέθεσαν το δικό τους τραγούδι σε μουσική χιώτικου συρτού και κατάφεραν να πάρουν την πρωτιά ανάμεσα στα τραγούδια των υπόλοιπων χωρών.
Αυτή τους τη σύνθεση θα τραγουδήσουν μαζί με τα 18 παιδιά από τη Ρουμανία, την Ισπανία, τη Σλοβενία, την Ιταλία και την Τουρκία που θα φτάσουν μαζί με ισάριθμους εκπαιδευτικούς το πρωί της Δευτέρας στη Χίο και θα παραμείνουν για μια εβδομάδα στο νησί.
Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν σε σπίτια μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Πυργίου και κάθε πρωί θα παρακολουθούν τα μαθήματα του σχολείου «δουλεύοντας» παράλληλα και το θέμα του προγράμματος και την παρουσίαση των τραγουδιών.
Όλα αυτά θα έχουμε τη δυνατότητα να τα δούμε στη γιορτή που θα γίνει την Τρίτη 13 Μαΐου στις 10:30 στο προαύλιο του σχολείου.

Οι δάσκαλοι
Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα από το Δημοτικό Σχολείο Πυργίου είναι οι εξής:
Αγγελική Ταξίαρχου διευθύντρια, Μαρία Βάρκα continator, Ζαχαρίας Μενδωνίδης, Σεβασμία Φραγκούλη, Λεράκη Σεβαστή, Αικατερίνη Κοράκη, Άρτεμη Πίττα, Παρασκευοπούλου Μαρία.
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ