18.3.2014 12:45

«Δεν θέλουμε Φαρμακονήσια στο Βόρειο Αιγαίο»

Η Αγλαΐα Κυρίτση για το τραγικό συμβάν της Μυτιλήνης

Για «διαρκές έγκλημα σε βάρος συνανθρώπων μας» έκανε λόγο η υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Α. Κυρίτση τοποθετούμενη σχετικά με το τραγικό συμβάν στη Μυτιλήνη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 7 άτομα μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά.

«Για μια ακόμη φορά ο λαός της περιοχής μας, αλλά και όλοι οι Έλληνες, συγκλονιζόμαστε από μια τραγωδία με θύματα πρόσφυγες σ' ένα από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Οι επτά νεκροί που έχει περισυλλέξει μέχρι τώρα το Λιμενικό ανοιχτά της Λέσβου, προστίθενται στη μακρά λίστα των θυμάτων της βάρβαρης και αναποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. Η αδύναμη μνημονιακή ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά υποτάσσεται χωρίς δεύτερη σκέψη στην αντιμεταναστευτική βαρβαρότητα, που αντί να χτίζει υποτιθέμενα τείχη προστασίας, έχει σαν αποτέλεσμα ανθρώπινες τραγωδίες σαν και τη σημερινή.

Η διαρκής τραγωδία στις ελληνικές θάλασσες δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο, αλλά ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος συνανθρώπων μας. Έγκλημα με ηθικούς αυτουργούς σε Βρυξέλλες και Αθήνα.

Το Βόρειο Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα ειρήνης, πηγή ζωής, και όχι τόπος θανάτου για κατατρεγμένους πρόσφυγες.

Ο λαός του Βορείου Αιγαίου δεν θέλει αλλά Φαρμακονήσια στον τόπο του», δήλωσε η κ. Κυρίτση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ