1.2.2013 17:13

BINTEO: "Η Χίος έχει ανάγκη το Τ.Μ.Ο.Δ."

Στα ζητήματα που προκύπτουν από τις συγχωνεύσεις των τμημάτων του Παν. Αιγαίου μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά» εκ μέρους του Υπ. Παιδείας αναφέρθηκαν εκτενώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χίου που γι’ αυτό το λόγο παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Όπως ανέφερε ο πανεπιστημιακός και πολιτευτής του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Τ. Τύμπας η επιχειρούμενη απορρόφηση του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων θέτει μία σειρά από ζητήματα για ολόκληρη την Πανεπιστημιακή κοινότητα του νησιού.

 

«Το ζήτημα των εργασιακών δικαιωμάτων των φοιτούντων και των αποφοίτων είναι ένα θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα όλους. Η Χίος και το Αιγαίο γενικότερα χρειάζονται την επιστημονική υποστήριξη του ΤΜΟΔ, χρειάζονται το αναβαθμισμένο και όχι το υποβαθμισμένο Παν. Αιγαίου.

Η υποστήριξη της νησιωτικότητας χρειάζεται μία ειδική κατανόηση της σχέσης των μηχανικών και της τεχνολογίας σε σχέση με την οικονομία, μία ειδική κατανόηση για το πώς μέσα σε ένα διεθνοποιημένο τεχνολογικό περιβάλλον η Χίος θα εκμεταλλευθεί τη γεωπολιτική της θέση».

 

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Τ. ΤΥΜΠΑ:

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ