25.4.2014 12:23

Ανταπαντούν Γανιάρης και Λαμπρινούδης

Στην αντεπίθεση περνούν οι Κ. Γανιάρης, Π. Λαμπρινούδης και Θ. Τσατσαρώνης, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος και πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ αντίστοιχα, επιστρέφοντας τις κατηγορίες στον καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Γ.Ζαφείρη ο οποίος σε συνέντευξη του την Τετάρτη δήλωσε ότι προτίθεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία μη παραλείποντας να εξαπολύσει μύδρους κατά πάντων.

Π. Λαμπρινούδης: Προεκλογικά παιχνίδια

Για σκοπιμότητα και προεκλογικά παιχνίδια κατηγορεί τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης επιστρέφοντας τα βέλη.

«Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να σχολιάσω πάνω στα λεγόμενα του κ. Ζαφείρη ο οποίος προχώρησε σε μια καθαρά προεκλογική παρέμβαση. Ευτυχώς το νησί είναι μικρό και ο ένας ξέρει τον άλλο. Είναι γνωστό ακόμη, ότι με απόφαση Δημοτικού συμβουλίου έχει ζητηθεί να γίνει Οικονομικός έλεγχος στο ΔΗΠΕΘΕ και χωρίς να έχουμε εμείς καμιά ευθύνη το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προχωρήσει στον έλεγχο ακόμη. Όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος από το υπουργείο, τότε θα «μπουν οι ορκωτοί λογιστές. Τα πράγματα είναι απλά. Δυστυχώς όμως κάποιοι θέλουν να εμπλέξουν το ΔΗΠΕΘΕ σε προεκλογικά παιχνίδια» δήλωσε ο δήμαρχος Χίου.

Κ. Γανιάρης: Τα είπε όλα ο Γιακαλής

Υιοθετώντας πλήρως την απάντηση του Περιφερειάρχη Ν. Γιακαλή  για τις ίδιες κατηγορίες που είχε παραθέσει ο κ. Ζαφείρης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα της Λέσβου «Δημοκράτης»  ο κ. Γανιάρης υποστηρίζει ότι είχε ζητηθεί από το ΔΗΠΕΘΕ η ανάληψη υλοποίησης μιας σειράς παραστάσεων αλλά ουδέποτε δόθηκε απάντηση σχετικά με το θέμα και τα χρήματα χάθηκαν:

«Για την μη απορρόφηση του συγκεκριμένου κονδυλίου του ΕΣΠΑ από το ΔΗΠΕΘΕ, ουδεμία ευθύνη φέρει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου το οποίο έχει προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια και συμπαράσταση προς το ΔΗΠΕΘΕ προς όφελος των νησιών της Περιφέρειας και έχει συνδράμει με κάθε τρόπο στην εξεύρεση πόρων για την εξυπηρέτηση των καλλιτεχνικών σκοπών του ΔΗΠΕΘΕ.

Τα περί δήθεν ψευδούς ενημέρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου εκ μέρους του Περιφερειάρχη κ. Γιακαλή είναι εκτός πραγματικότητας και σκοπό έχουν την συγκάλυψη των εσωτερικών υποθέσεων του ΔΗΠΕΘΕ.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις του ΔΗΠΕΘΕ ούτε να υποκαταστήσει την Ελληνική Δικαιοσύνη, θέτει δε στην διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου την αλληλογραφία με το ΔΗΠΕΘΕ και τα πρακτικά του Περιφερειακού Συμβουλίου.Όσον αφορά το θέμα της υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης για το έτος 2014 μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του ΔΗΠΕΘΕ, θα έλθει προς συζήτηση σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ