27.4.2015 18:59

Ανησυχία για το ΕΣΠΑ [ΒΙΝΤΕΟ]

Η ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ

Η οικονομική ανασφάλεια που επικρατεί στην Αυτοδιοίκηση, λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας και της συμφωνίας που όλο επιτυγχάνεται και ποτέ δεν υπογράφεται μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, δημιουργούν  κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας για την πορεία εξέλιξης των έργων του ΕΣΠΑ, αυτών που έχουν ως καταληκτική ημερομηνία της 31η Δεκεμβρίου του 2015.

Στη δημιουργία αυτού του επιζήμιου κλίματος συνέτεινε και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση έβαλε «χέρι» στα οικονομικά των δήμων, με αποτέλεσμα οι αυτοδιοικητικοί να προβληματίζονται για την πορεία υλοποίησης των έργων.

Παλιά καραβάνα ο Π. Λαμπρινούδης χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου σχετικά με την εξέλιξη των έργων και τις πληρωμές τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής Επιτροπής, ζητώντας την πραγματοποίησης μιας ενημερωτικής ημερίδα με το συγκεκριμένο θέμα. "60 έργα έχουμε στο ΕΣΠΑ και πρέπει η δημοτική αρχή να μας γνωστοποιήσει σε ποια κατάσταση βρίσκονται, το προβλήματα υπάρχουν".

Συναινώντας ο Στρ. Γδύσης παραδέχθηκε ότι οι δεδομένες συνθήκες δημιουργούν προβλήματα και καθυστερήσεις στην πορεία υλοποίησης των έργων. «Υπάρχει ανησυχία με τη ροή χρηματοδότησης. Οι εργολάβοι προχωρούν τις εργασίες με αργούς ρυθμούς αφού φοβούνται ότι δε θα πληρωθούν. Υπάρχει σημαντική υποχρηματοδότηση των έργων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πρώτο τμήμα του περιφερειακού της πόλης όπου από τα 6 εκ ευρώ που είναι ο συνολικός προϋπολογισμός έχουν εκταμιευθεί μόλις 600.000» σχολίασε ο κ. Γδύσης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ