24.2.2012 21:43

Ανέβηκε η Μόστρα

ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ ΜΕ... ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ

Πλήθος καρναβαλιστών συνόδευσε κι αυτή τη φορά στα Θυμιανά, πριν από λίγη ώρα, το ανέβασμα της Μόστρας. Με τις φωνές "βρε- βρε" και "μαρή- μαρή" και τη συνοδεία των λαϊκών οργάνων το παραδοσιακό κομμάτι της Μόστρας, ενώθηκε με το σύγχρονο που σατίριζε κυρίως τη νεοελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα. Ο "αγαπούλα τη σακούλα", έδωσε κι πήρε όπως και ο "ομορφάντρας" με λίγη γεύση ακόμη από "Μπλακ άουτ" κι ότι άλλο μασκάρεμα περνούσε από τη φαντασία του καθενός. Το κέφι περίσσευε και μετά το ανέβασμα της Μόστρας θα έβρισκε στέγη στο δημοτικό σχολείο Θυμιανών όπου ακολουθεί γλέντι.
Νωρίτερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΜΕΟΘ Κ. Φρεζούλη, πάνω από 75 παιδιά συμμετείχαν στο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού.
Οι εκδηλώσεις στα Θυμιανά κορυφώνονται την Κυριακή στις 9:00 με λειτουργία στα εξωκλήσια Αγ. Ιωάνου και Αγ. Δημητρίου.
Στις 11.00  γίνεται το κατέβασμα της ΜΟΣΤΡΑΣ, βρακάδες και πειρατές με την συνοδεία παραδοσιακής μουσικής χορεύουν το "ΤΑΛΙΜΙ" ένα χορό με σπαθιά, γίνεται αναπαράσταση της μάχης με τους πειρατές, και ο δετός που δείχνει το θρίαμβο της νίκης φωνάζοντας τα καθιερωμένα «βρέ-βρέ» και «μωρή-μωρή». 
Μια ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση αρμάτων με σατυρικά θέματα στους  δρόμους των Θυμιανών και τέλος παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού. Παράλληλα στο παλιό χωριό, φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «ΜΟΣΤΡΑ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΘΥΜΙΑΝΩΝ, βότες».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ