5.3.2012 16:00

Ακινητοποιημένη Πολεοδομία

ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΨΙΑ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΙ ΟΔΗΓΟ

Την ώρα που οι προθεσμίες για τις δηλώσεις αυθαιρέτων πιέζουν, η οικοδομή βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και το ελληνικό κράτος ψάχνει απεγνωσμένα έσοδα, την ίδια ώρα η Πολεοδομία του Δήμου Χίου αδυνατεί να προχωρήσει σε αυτοψίες κτιρίων, γιατί δεν έχει... αυτοκίνητο και οδηγό!
Δεν πρόκειται για ανέκδοτο. Πρόκειται για ένα σύστημα που συνεχίζει να είναι προβληματικό σε μια χώρα υπό κατάρρευση.
Ιδιοκτήτης αυθαιρέτου εδώ και τρεις μήνες επιθυμεί να προχωρήσει τη διαδικασία για τη νομιμοποίηση του και ακόμη περιμένει την αυτοψία. Έχει ενοχλήσει επανειλημμένα την Υπηρεσία, ωστόσο κάθε φορά η μοναδική αιτία για την αδυναμία εξυπηρέτησής του είναι η απουσία υπηρεσιακού αυτοκινήτου αλλά και οδηγού για να μεταβούν οι υπεύθυνοι στο χώρο του.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας Ν. Ανωγιαννάκης, υποστηρίζοντας ότι για να γίνει αυτοψία η Πολεοδομία πρέπει να διαθέτει οδηγό κι αυτοκίνητο και παρότι έχει ζητηθεί επανειλημμένα εγγράφως από το δήμαρχο, δεν τους έχουν παραχωρηθεί ακόμη. Αποτέλεσμα της κατάστασης να προγραμματίζονται περιορισμένες αυτοψίες μόνο όταν ο δήμαρχος δεχτεί να διαθέσει τον οδηγό του...
Την ίδια ώρα έξω από το δημαρχείο, κάθε μέρα τουλάχιστον, τρία ή τέσσερα υπηρεσιακά οχήματα βρίσκονται στη διάθεση των αιρετών, που επίσης τα χρησιμοποιούν για τις δικές τους, «υπηρεσιακές» πάντα μετακινήσεις, μιας και η βενζίνη αποδεικνύεται ιδιαίτερα ακριβή το τελευταίο διάστημα για τις τσέπες όλων.  
Μέχρι όμως ο μηχανισμός να βρει ρυθμό λειτουργίας, οι προθεσμίες για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων τρέχουν, οι πολίτες κινδυνεύουν με πρόστιμα και σίγουρα, αν προκύψει πρόβλημα, οι ευθύνες θα αναζητηθούν κάπου ανάμεσα στις υπηρεσίες, που οχυρώνονται πίσω από έγγραφα, και αιρετούς που θα τρέχουν να κρυφτούν.
Σχετικά πάντως με το δημοσίευμα του "π", που αφορά σε καθυστέρηση αυτοψίας εκ μέρους της Υπηρεσίας Πολεοδομίας, ο δήμος Χίου σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε σημειώνει τα εξής:
"Το συγκεκριμένο ζήτημα, στο οποίο αναφέρεσθε, προέκυψε, λόγω καθυστέρησης της ενοποίησης της Υπηρεσίας Πολεοδομίας.
Στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου έχει συσταθεί Τμήμα Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων, το οποίο ασχολείται με τη διάθεση των δημοτικών οχημάτων και τον συντονισμό των οδηγών, ώστε να εξυπηρετούν τις υπηρεσιακές ανάγκες".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ