24.2.2012 14:22

Αγωγές για τις άγονες

Η ΠΕΔ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗ ΝΕL ΟΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΟΤΙ ΟΡΙΖΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ

«Στο ως εδώ και μη παρέκει» έχει φτάσει η κατάσταση με τις αυθαιρεσίες της ΝΕΛ στις γραμμές του Β. Αιγαίου,  που δεν τηρεί τους όρους και τις συμφωνίες της σύμβασης που έχει υπογράψει και παίρνει συνεχώς παρατάσεις εκτελέσεως παράτυπων δρομολογίων με την ανοχή των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως υποστηρίζει η ΠΕΔ Β. Αιγαίου. 
Στο έγγραφο που κοινοποιεί στο υπουργείο Ανάπτυξης και τη γενική Γραμματεία Αιγαίου, υποστηρίζει ότι η ΝΕΛ ενεργεί παράνομα και αντισυμβατικά και απαιτεί να την υποχρεώσουν να εφαρμόσει όσα ορίζει η σύμβαση που έχει υπογράψει. Όπως τονίζει πρέπει να επαναφέρει άμεσα   στη γραμμή το πλοίο Θεόφιλος με επέκταση των δρομολογίων του και στο λιμάνι των Φούρνων και να ακυρώσει την επέκταση των δρομολογίων του "Ταξιάρχη".
Ειδικότερα επισημαίνει ότι το "Ταξιαρχης" συνεχίζει παράτυπα να αντικαθιστά το Θεόφιλος αφού δεν πληρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές, με κύρια την μικρότερη χωρητικότητα του σε οχήματα με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του επιβατηγού κοινού.
Αγωγές
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Π. Λαμπρινούδης δηλώνει ότι η Περιφερειακή Ένωση θα πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την επίλυση των προβλημάτων, ακόμη και με αγωγές αν κριθεί απαραίτητο, γι’ αυτό έχουν αναθέσει την υπόθεση σε νομικό σύμβουλο που έχει αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ