19.10.2012 11:57

9 έργα αναζωογονούν τη χιώτικη ύπαιθρο

>> ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΑ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ»

Εννέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 5,5-6 εκ. ευρώ, στοχεύει να εντάξει ο Δήμος Χίου στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα  στα «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου».
Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν προς έγκριση μέχρι τις 22 Οκτωβρίου και οριακά σε ότι αφορά τις προθεσμίες θα συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής.
Μιλώντας στον «π» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Π. Αποστολίδης, αναφέρθηκε στα έργα τα οποία έχουν ήδη μελέτη και μπορούν να υποβληθούν προς ένταξη αλλά και εκείνα που η ένταξη τους θα είναι οριακή και θα εξαρτηθεί από το πόσο θα τρέξουν οι υπηρεσίες τις μελέτες για να τα ωριμάσουν. Οι προτάσεις έχουν υποβληθεί ανά δημοτικό διαμέρισμα και είναι οι εξής:
·        Η αναπαλαίωση, ανακατασκευή των Μύλων του Ανέμωνα,
·        η επισκευή του παλιού δημαρχείου στα Θυμιανά και η ανάπλαση της πλατείας Καρουλιού,
·         η επισκευή του σχολείου και ο εξωραϊσμός του περιβάλλοντα χώρου στη Βολισσό,
·        η ανάπλαση μιας παλιάς πέτρινης πόρτας στο Πυργί,
·        αναπλάσεις στο θεατράκι του  Αδ. Λαιμού στα Καρδάμυλα,
·        αναπλάσεις στα χωριά των Καμποχώρων ,
·         επεμβάσεις στη Δασκαλόπετρα και
·        αντιπλημμυρικά έργα στο Φραγκοβούνι και τον Κάμπο.
Το τελευταίο είναι που απαιτεί την εγρήγορση της Τεχνικής Υπηρεσίας και των υπαλλήλων της, αφού υφίσταται προμελέτη (η γνωστή που υπάρχει για τα αντιπλημμυρικά σε όλη τη Χίο) αλλά απαιτείται εκπόνηση μελέτης και ωρίμανση του έργου.
 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

  • Κουβέντα για το αύριο

Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 
Σε αγώνα δρόμου με τις προθεσμίες και την ωριμότητα μελετών κι έργων φαίνεται να επιδίδεται και πάλι η δημοτική αρχή, αναφορικά με τα «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου».
Εννιά προτάσεις για έργα που κάθε περιοχή, κάθε χωριό, έχουν προτάξει ως ζητούμενα.
Εκατομμύρια ευρώ θα δαπανηθούν για κάποια από αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε, αν κι όποτε ολοκληρωθούν, πώς θα τα αξιοποιήσουμε και πώς θα μετατρέψουμε σε αναπτυξιακό κεφάλαιο τα χρήματα που δαπανήθηκαν για να φτιαχτούν. Αν υποθέσουμε πως θα ενταχθούν και η πορεία τους ξεκινά και ολοκληρώνεται, καλό θα είναι άμεσα να ξεκινήσει κι ένας διάλογος προς αυτήν την κατεύθυνση. Από άδεια μουσεία και αναπαλαιωμένους κλειστούς χώρους, όπως και αναπλάσεις της στιγμής,  χορτάσαμε…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ