11.2.2014 16:33

2ος Διαγωνισμός συγγραφής θεατρικού έργου

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου προκηρύσσει διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου, απευθυνόμενο σε νέους μόνο θεατρικούς συγγραφείς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση - προκήρυξη, στην έννοια του «νέου θεατρικού συγγραφέα» περιλαμβάνονται εκείνοι των οποίων θεατρικό έργο δεν έχει στο παρελθόν ανεβεί στη σκηνή από επαγγελματικό θίασο ή παρουσιαστεί στην τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, ενώ το έργο θα πρέπει να μην έχει βραβευθεί από Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού ή άλλη Επιτροπή ιδρύματος του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ως χρόνος υποβολής των έργων έχει οριστεί το διάστημα έως την 29η Αυγούστου 2014 και  θα υποβάλλονται στη διεύθυνση του Θεάτρου: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου, οδός Λάδης 1, 82100 Χίος.

Έργα και αξιολόγηση

Τα προς βράβευση έργα δύνανται να ανήκουν σε όλα τα είδη της δραματικής τέχνης και το θέμα του έργου δεν πρέπει να προσβάλλει τις ανθρώπινες αξίες, ενώ έργα με περιεχόμενο μόνο τοπικό που δεν παρουσιάζουν ευρύτερο ενδιαφέρον αποκλείονται του διαγωνισμού. Δεν αποκλείονται όμως έργα που έχουν μετάσχει σε άλλους διαγωνισμούς τρίτων χωρίς να τύχουν διακρίσεως.

Την Επιτροπή αξιολόγησης θα ορίσει η διοίκηση του Θεάτρου, την οποία θα απαρτίζουν τρίτα πρόσωπα, από θεατρολόγους, καθηγητές Πανεπιστημίου, κριτικούς θεάτρου ή άλλους καλλιτέχνες που ασχολούνται με τα γράμματα, το θέατρο και τις τέχνες, με επικεφαλής σε ρόλο συντονιστή και επόπτη τήρησης των κανονισμών τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Γιάννη Ζαφείρη.

Ανακήρυξη Βραβευομένων

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2014 μέσα από την ιστοσελίδα του ΔΗΠΕΘΕ, (www.dipetheba.gr), όπως και η ημερομηνία ανακήρυξης των νικητών του διαγωνισμού.

Τα βραβεία έχουν όπως ακολουθούν: 

Α' Βραβείο, 1.500 ευρώ

Β' Βραβείο, 500 ευρώ και

Γ' Βραβείο, 500 ευρώ

Πληροφορίες παρέχονται στα γραφεία του Θεάτρου και στο τηλέφωνο 2271043556, φαξ 2271029930 και την ηλεκτρονική διεύθυνση

grammateia@dipetheba.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ