4.11.2019 12:17

Πράσινο φως από τη διοίκηση του «Οίκου Ναύτη» για επέκταση της ΑΕΝ Χίου στο κτίριό του

«Το κτίριο θα ξαναζωντανέψει μέσα από την ίδια την κοινωνία της Χίου», ανέφερε ο πρόεδρος του φορέα Βαγγέλης Αυγουλάς

Στην ανάγκη επέκτασης της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου στο κτίριο του «Οίκου Ναύτη» της οδού Δημοκρατίας, εστιάστηκε η συνάντηση του προέδρου του φορέα Βαγγέλη Αυγουλά που το πρωί της Δευτέρας συναντήθηκε στο Δημαρχείο τόσο με τον αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνο όσο και με τον Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη.

Ο κ. Αυγουλάς σε δηλώσεις του στο politischios.gr, σημείωσε ότι μετά από πρόσκληση του Νότη Μηταράκη βρίσκεται στη Χίο έχοντας εξασφαλίσει τη θετική διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του «Οίκου Ναύτη» προκειμένου να παραχωρηθούν όσες αίθουσες του κτιρίου απαιτηθούν για την ανάγκη επέκτασης της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου.

Όπως επεσήμανε πρόκειται για ένα κτίριο που έχει χάσει τη δυναμική του και πρέπει να τη βρει μέσα από την ίδια την κοινωνία της Χίου.

«Μόνο οι νέοι άνθρωποι μπορούν να ζωντανέψουν αυτό το κτίριο. Υπάρχει η κυβερνητική βούληση για να επιστρέψουν οι νέοι στη θάλασσα. Από την πλευρά μας θα δρομολογήσουμε άμεσα την παραχώρηση τμημάτων του κτιρίου στην ΑΕΝ, μιας και υπάρχουν δεκάδες εκκρεμή αιτήματα ανθρώπων που θέλουν να σπουδάσουν στη Χίο κι ακόμα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν», ανέφερε ο κ. Αυγουλάς.

Παράλληλα στο τραπέζι των συζητήσεων με τον Δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη τέθηκαν τα ζητήματα της επαρκούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους συνταξιούχους ναυτικούς με τους αιρετούς της Χίου να επισημαίνουν ότι οι απόμαχοι της θάλασσας δεν λαμβάνουν τις υπηρεσίες για τις οποίες πλήρωσαν μία ολόκληρη ζωή.

Τόσο ο Παντελής Μπουγδάνος όσο και ο Σταμάτης Κάρμαντζης έκαναν λόγο για μία σημαντική πρωτοβουλία από την πλευρά της διοίκησης του «Οίκου Ναύτη», σε ότι αφορά την ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, καταθέτοντας την πεποίθησή τους ότι τελικά το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων με τη διοίκηση των Σωματείων των συνταξιούχων ναυτικών θα έχει θετική έκβαση.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ