8.12.2021 6:40

Οι Οινούσσες υποδέχτηκαν τη νέα γενιά των ναυτικών της ΑΕΝ Πλοιάρχων

Σε μια λαμπρή τιμητική τελετή οι Οινούσσες υποδέχτηκαν κι επίσημα χθες την φερέλπιδα γενιά των πρωτοετών σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων Οινουσσών ακαδ. έτους 2021-22.

Με διαδικτυακή σύνδεση με τους γονείς, τους καθηγητές, τους ναυτιλιακούς φορείς και παράγοντες, που λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών παρακολούθησαν την εκδήλωση on line, ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, γιος του cpt. Αγαπητού Βασιλάκη, πλαισιωμένος από τον εφημέριο πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Κατσούνη και τον Αρχιδιάκονο π. Απόστολο, τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό κι απηύθυνε πατρικές ευχές στους νέους ναυτίλους με την επίκληση του επιγράμματος, που αποδίδεται στον πυρπολητή Κων. Κανάρη, "τίποτ', αρχόντοι, δεν 'φελά, μονάχα το καράβι".

Έκλεισε δε την προσφώνησή του απονέμοντας στην Ακαδημία το παράσημο του Αγ. Ισιδώρου, ανώτατη τιμητική διάκριση της Χιακής Εκκλησίας.

Ο Διοικητής πλωτάρχης Δημ. Κλουμάσης κάλεσε τους σπουδαστές να προάγουν την ναυτοσύνη της Σχολής και να αναδείξουν τον κυρίαρχο ρόλο της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, ενώ ο Δ/ντης Σπουδών cpt. Κώστας Πασσάς εγγυήθηκε το υψηλό επίπεδο της μαθησιακής διαδικασίας ανεβάζοντας τον πήχυ των απαιτήσεων και δυνατοτήτων των νέων σπουδαστών.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γιώργος Δανιήλ συνεχάρη τα νέα παιδιά, του "αριστείς" της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης για τις πρωτιές τους στις πανελλήνιες εξετάσεις και διαβεβαίωσε για την αδιάλειπτη στήριξη και αρωγή του στην προσπάθεια αναβάθμισης του ρόλου και των επιτυχιών της Σχολής.

Κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες απένειμαν στους πρωτεύσαντες επαίνους και χρηματικά βραβεία, ενώ στις διαδικτυακές προσφωνήσεις τους επιφανείς κι έμπειροι Γεν. Διευθυντές και εκπρόσωποι επεσήμαναν τις υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονης ναυτιλίας, αλλά και την μεγάλη ζήτηση, από την πλευρά της εργοδοσίας για καταρτισμένους αξιωματικούς!

Τέλος, η Σχολή ευχαρίστησε με πλακέτα την αρχιτέκτονα κ. Δώρα Μαγγανά για την εθελοντική συνεισφορά της στον επανασχεδιασμό του ορόφου κοιτώνων της Ακαδημίας.

Η εκδήλωση, υποδειγματικά οργανωμένη από τη Διοίκηση και το προσωπικό της ΑΕΝ, έκλεισε με την συγκινητική απαγγελία του Εθνικού Ύμνου από τους αυριανούς καπετάνιους και καπετάνισσες.  

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Οινουσσών κ. Λάμπρος Σκούφης και Κώστας Λεοντής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Φίλοι Οινουσσών" κ. Γιάννης Γ. Λυγνός, η κα Ιωάννα Λεμού, Πρόεδρος του Ιδρύματος "Λέοντος και Ασπασίας Λεμού" κ.α.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ