22.11.2019 10:58

Μαραθώνιος διαδικασιών για την έγκριση του Master Plan

Με την παρουσίαση του διαγράμματος αλληλουχιών που θα πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να ολοκληρωθεί το Master Plan του Κεντρικού Λιμένα Χίου, ξεκίνησε η συνεδρίαση της νέας λιμενικής επιτροπής, παρουσία και του Προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λευτέρη Παπαλάνη.

Ο ίδιος παρουσίασε τα βασικά σενάρια του Master Plan σημειώνοντας ότι ταυτόχρονα θα πρέπει να γίνει και η διαβούλευση με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας για να καταλήξουν σε δύο τουλάχιστον πιθανές λύσεις.

Αμέσως μετά οι ανάδοχοι της εκπόνησης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και κυκλοφοριακής μελέτης θα καταθέσουν τις μελέτες τους με βάση τα επιλεγόμενα σενάρια.

Βασικός στόχος σύμφωνα με τον Λευτέρη Παπαλάνη είναι η έγκριση του Master Plan από μια σειρά υπουργείων και υπηρεσιών, καθώς και η έκδοση προεδρικού διατάγματος σε βάθος 3ετιας. 

"Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, που είναι δύσκολη , θα έχουμε λιμάνι και αυτό είναι το ευχάριστο", εξήγησε ο κ. Παπαλάνης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλά χρηματοδοτικά προγράμματα και στο νέο ΕΣΠΑ.

Αξιοποιήσαμε μελέτες του παρελθόντος 

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Παπαλάνη οι προτάσεις που προέκυψαν είναι αποτέλεσμα παλαιότερων μελετών με τη βοήθεια συναδέλφων του αλλά και χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων. 

"Μας έχει στριμώξει το ΤΑΙΠΕΔ

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα για όλες τις λύσεις που παρουσιάστηκαν είναι ο χώρος που έχει δεσμεύσει το ΤΑΙΠΕΔ στη νότια πλευρά του Λιμένα, σημειώνοντας ότι έχει καταλάβει ζωτικό χώρο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. 

Από την πλευρά της η Κεντρική Λιμενάρχης Ειρήνη Αργύρη πρότεινε σε όλες τις λύσεις να διαπλατυνθεί όλος ο δρόμος του λιμανιού ώστε να βελτιωθεί η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών με τον Λευτέρη Παπαλάνη να απαντά ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα στερηθούν θέσεις σκαφών. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ