20.4.2023 13:46

Και 6ο πλοίο στη γραμμή Χίου – Τσεσμέ αλλά με άλυτο το χωροταξικό – Βίντεο

Αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού των ωρών αφίξεων ώστε να μη συνωστίζονται οι επιβάτες στο Τελωνείο

Το πλοίο «Sea Star Rhodes» αποτελεί το 6ο πλοίο στη γραμμή Χίου – Τσεσμέ, που ξεκίνησε δρομολόγια από την Τετάρτη, με την πλοιοκτήτρια εταιρεία να προσδοκά να εισέλθει δυναμικά σε μία ούτως ή άλλως δυναμική γραμμή, που μετά την πανδημία επανακάμπτει με θεαματικούς ρυθμούς, ως προς το κομμάτι της διακίνησης επιβατών και οχημάτων.

Ωστόσο η προσθήκη ενός ακόμη πλοίου, δημιουργεί επιπλέον ζητήματα στην ορθή λειτουργία του Λιμένα της πόλης, αφού οι χώροι πρόσδεσης των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή Χίου – Τσεσμέ, πλέον δεν επαρκούν.

Το πρόβλημα μάλιστα γίνεται εντονότερο, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι, όλες οι εταιρείες επιθυμούν ως ώρα άφιξης στο λιμάνι της Χίου, το χρονικό διάστημα 09:00 έως 09:30 το πρωί του Σαββάτου.

Αυτό, σύμφωνα με τον κεντρικό Λιμενάρχη Χίου, είναι και το βασικό θέμα, αφού εκτός της έλλειψης χώρων, οι εκατοντάδες επισκέπτες για μία ακόμη χρονιά θα συνοστίζονται έξω από την αίθουσα επιβατών του Τελωνείου, περιμένοντας κάτω από τον ήλιο μέχρι την διεκπεραίωση της διαδικασίας εισόδου στην Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: Τσεσμέ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ