1.7.2022 11:37

Η Cosmos Nautical Training Center αναβαθμίζει τη ναυτική εκπαίδευση στη Χίο

Προγράμματα Πλοιάρχων και Μηχανικών στον Πειραιά σε συνεργασία Mediterranean Maritime Academy

Μία σημαντική είδηση για την ναυτική εκπαίδευση στην Ελλάδα, έκρυβαν οι δηλώσεις του Κύπριου Υφυπουργού Ναυτιλίας στα φετινά «Ποσιδώνεια», αφού ανακοινώθηκε η πιστοποίηση για την έναρξη τμημάτων από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού MEDITERRANEAN MARITIME ACADEMY της Κύπρου στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται ως ανταπόκριση στην έκκληση πολλών νέων παιδιών και των οικογενειών τους, και με δεδομένη την απαίτηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας λόγω της αυξανομένης ελλείψεως ικανών αξιωματικών.

Το σημαντικό είναι το γεγονός ότι αυτή η είδηση αφορά και στη Χίο, μέσω της συνεργασίας της Mediterranean Maritime Academy με την COSMOS Nautical Training Center της Χίου.

Η εκπαίδευση

Η έναρξη των τμημάτων θα γίνει από τον προσεχή Οκτώβριο και θα λειτουργούν τμήματα πλοίαρχων και μηχανικών,  πρωινά και απογευματινά,  κατ’ επιλογή και με σειρά προτεραιότητας εγγραφής. Τα μαθήματα καθώς και οι εξετάσεις θα διεξάγονται στην ελληνική γλώσσα.

Η εκπαίδευση έχει 16 μήνες θεωρητικής εκπαίδευσης με το πρώτο 8μηνο να ξεκινά από τον Οκτώβριο και θα ακολουθεί το πρώτο 6μηνο πρακτικής εκπαίδευσης στα πλοία.

Στη συνέχεια ακολουθεί το 2ο 8μηνο θεωρίας και οι σπουδές ολοκληρώνονται με το 2ο εξάμηνο πρακτικής εκπαίδευσης σε πλοίο.

Με 16 μήνες φοίτηση και 12 μήνες αμειβομένης θαλάσσιας υπηρεσίας οι σπουδαστές θεμελιώνουν το δικαίωμα απόκτησης διπλώματος ανθυποπλοίαρχου και τρίτου μηχανικού αντίστοιχα.

Οι κύκλοι των προαγωγικών διπλωμάτων γίνονται και αυτοί στην Ελλάδα, στην ελληνική γλώσσα, όπως ήδη διεξάγονται σε συνεχή τμήματα από το 2014 (Πειραιάς και Χίος).

Συγκεκριμένα τα διπλώματα Υποπλοιάρχου και Β’ Μηχανικού (IMO Model courses 7.01 – 7.02) αποκτώνται  με 1 έτος θαλάσσιας υπηρεσίας και παρακολούθηση των σχετικών σεμιναρίων στην Ελλάδα και τα καταληκτικά διπλώματα Πλοίαρχου και Α μηχανικού αποκτώνται μετά από αντίστοιχες θαλάσσιες υπηρεσίες και εξετάσεις χωρίς επιπλέον φοίτηση.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2271022949

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ