27.3.2023 18:31

Ασφαλές το λιμάνι της Χίου έδειξε η αυτοψία από δύτη – Βίντεο

Σε ιδιωτική εταιρεία η μέτρηση βαθών και επίσημη αποτύπωση σε χάρτες από το Πολεμικό Ναυτικό μέσα στο 2024

Ασφαλές από κάθε άποψη, είναι το λιμάνι της Χίου, αφού η αυτοψία από δύτη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 24ης Μαρτίου 2023, συμβάδισε πλήρως με τον οπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στεριάς από στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου και του κλιμακίου του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Σε παρέμβασή του στο διαδικτυακό podcast του «π» ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου Κυριάκος Ζωάνος, επεσήμανε ότι ο δύτης εντόπισε μία μικρή υποσκαφή η οποία βρίσκεται εδώ και χρόνια στο ύψος του πρακτορείου Μιχαλάκη, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια επικινδυνότητα καθώς και μία καθίζηση στο σημείο όπου καταλήγουν 4 αγωγοί από το αντιπλημμυρικό έργο του Καλοπλύτη.

Μάλιστα ως προς την τελευταία διαπίστωση του δύτη, ο κ. Ζωάνος ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σημείο έχει αποκλειστεί εδώ και καιρό ενώ το Λιμενικό Ταμείο έχει παραλάβει έγγραφο από την Τεχνική Υπηρεσία ότι στο σημείο θα ακολουθήσουν εργασίες αποκατάστασης, αφού το έργο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Από την ιδιωτική εταιρεία στο Πολεμικό Ναυτικό

Ως προς το θέμα της εκβάθυνσης του κύκλου ελιγμών των πλοίων ο κ. Ζωάνος, ανέφερε ότι σε πρώτη φάση θα ανατεθεί πριν την εκβάθυνση, η αποτύπωση των βαθών από ιδιωτική εταιρεία, ώστε να υπάρχει μία άποψη των βαθών πριν και μετά το έργο.

Παράλληλα, το Λιμενικό Ταμείο, έχει αποταθεί και στο Πολεμικό Ναυτικό, προκειμένου να προχωρήσει σε επίσημες μετρήσεις μέσα στο 2024, με στόχο την επίσημη αποτύπωση των βαθών του κεντρικού λιμένα στους χάρτες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ