30.10.2023 13:45

Απολογισμός διετίας του Παγχιακού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Π.Ε.Σ.Α.Ε.Ν. μέσα από επιστολή του ενημερώνουν σχετικά με τις δράσεις του συλλόγου την περασμένη διετία.

Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες,

Εκ μέρους του συλλόγου μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θέρμα το Διοικητικό συμβούλιο, τα μέλη του συλλόγου μας, καθώς και όλους τους υπολοίπους που συνέβαλαν στην πρόοδο και ανάδειξη τόσο εκείνου όσο και των ναυτικών που τον απαρτίζουν.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, από των σύσταση του νέου Διοικητικού συμβουλίου μέχρι σήμερα, έχουμε προχωρήσει πλέον σε μια νέα εποχή για το σύλλογο μας πράγμα που φαίνεται στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουμε συμμετάσχει δυναμικά.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό οφείλεται στην μέγιστη προτεραιότητα που έθεσε ο Πρόεδρος μας και Πλοίαρχος Ε.Ν. Χατζελένης Ανάργυρος που ήταν η ενσωμάτωση της νέας γενιάς στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΕΣΑΕΝ, οι οποίοι όντας γεμάτοι με όρεξη και ενδιαφέρον κατόρθωσαν να εξυψώσουν την αξία του. Ειδικότερα, στο διάστημα που διανύσαμε ξεχώρισαν δύο νέοι αξιωματικοί, η Αφροδίτη Κορεξενού, Γ’ Μηχανικός και ο Μανώλης Τόπακας, Ανθυποπλοιάρχος.

Έχοντας λοιπόν ενσωματωμένο νέο προσωπικό στο διοικητικό μας συμβούλιο, αρχίσαμε μια σειρά από δυναμικές συμμετοχές και εκδηλώσεις σε όλα τα πολιτισμικά δρώμενα της Χίου. Συγκεκριμένα ήμασταν παρόντες σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση του νησιού μας από τις εθνικές εορτές της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου, μέχρι και την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του πλοίου Wiril. Παράλληλα, τηρήσαμε στενούς δεσμούς τόσο με τα κυβερνώντα στελέχη της πολιτείας όσο και με τα υπόλοιπα σωματεία ώστε να γίνουν γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί μέσω επισκέψεων στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και σε συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ.

Ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της τελευταίας διετίας ήταν το ζήτημα της επίλυσης των περικοπών στις συντάξεις των ωρομισθίων καθηγητών, τόσο Πλοιάρχων όσο και Μηχανικών, πράγμα το οποίο επιλύθηκε με επιτυχία ειδικά μετά από συνομιλία με τον υπουργό εμπορικής Ναυτιλίας και τους τοπικούς βουλευτές. Ο σύλλογος μας έδειξε μέσα σε όλα και το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον μέσω των συμμετεχόντων μας στις δενδροφυτεύσεις στα Καρδάμυλα και στα Αυγώνυμα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως δύο μέλη μας ξεχώρισαν και σε άλλες εκλογικές διαδικασίες, συγκεκριμένα ο Ναύαρχος Λ.Σ. Μιχαηλίδης Σταύρος εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και ο Πλοίαρχος Α’ Αρβανίτης Γιώργος ως Περιφερειακός σύμβουλος.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Π.Ε.Σ.Α.Ε.Ν.

Χατζελένης Ανάργυρος

Πλοίαρχος Α’ Ε.Ν.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ